Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep și-a aflat adversara din optimi de la Madrid! Românca are avantaj la meciurile directe

Nicu Savin

Actualizat 02/05/2021 la 21:11 GMT+3

Simona Halep s-a calificat lejer în optimile de finală ale turneului de 1000 de puncte de la Madrid, unde o va întâlni pe belgianca Elise Mertens.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep este într-o formă de zile mari la Madrid. La fel ca și în meciul din primut tur cu Sara Sorribes Tormo, Halep i-a administart un 6-0 în primul set și chienzoacei Saisai Zheng. Setul doi a fost ceva mai echilibrat, dar Simona și l-a adjudecat în cele din urmă cu 6-4 și s-a calificat în optimile de finală.
Acolo, a 3-a jucătoare a lumii va da peste Elise Mertens. Belgianca a trecut în primul tur de Shuai Zhang (6-3, 6-3), iar astăzi a învins-o pe Elena Rybakina, la capătul unui meci extrem de disputat. Belgianca a câștigat primul set la tie-break (7-4), iar setul secund a avut și el nevoie de prelungiri. Rybakina a ratat 4 mingi de set când a servit pentru set, dar Mertens a dat dovadă de o rezistență incredibilă și a câștigat în final cu 7-6, 7-5, după 2 ore și 15 minute de joc.

Simona Halep - Elise Mertens, în optimi la WTA Madrid

Partida dintre Simona Halep și Elise Mertens va fi a 5-a confruntare directă dintre cele 2 jucătoare. Prima dată s-au întâlnit chiar la Madrid, în 2018, Simona câștigând clar în primul tur, scor 6-0, 6-3. La numai câteva săptămâni distanță, Halep i-a mai administrat o corecție lui Mertens, învingând-o cu 6-2, 6-1, în turul 3 de la Rolland Garos. Mertens și-a luat revanșa pentru cele 2 înfrângeri în finala de la Doha din 2019, când s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-3. În fine, ultimul duel direct dintre Halep și Mertens a fost în 2020, în turul 3 de la Australian Open, românca ieșind învingătoare după un dublu 6-4.
Elise Mertens are 25 de ani și ocupă momentan poziția a 16-a în clasaemntul WTA. Cel mai înalt loc atins de belgiancă a fost 12, în noiembrie 2008. Mertens are 6 turnee WTA în palmares, ultimul dintre ele la începutul acestui an, când a trecut în finala de la Gippsland Trophy de Kaia Kanepi, scor 6-4, 6-1.
Mertens este și o foarte bună jucătoare de dublu, ea având în palmares 2 Grand Slam-uri în această probă: US Open 2019 și Australian Open 2021, ambele având-o parteneră pe Aryna Sabalenka.

CUM ARATĂ TRASEUL ACTUALIZAT AL SIMONEI HALEP LA MADRID

  • Turul 1: 6-0, 7-5 vs Sara Soribes Tormo
  • Turul 2: Saisai Zheng
  • Optimile de finală: Elise Mertens / Elena Rybakina
  • Sferturile de finală: Victoria Azarenka / Jessica Pegula / Aryna Sabalenka
  • Semifinale: Naomi Osaka / Karolina Pliskova
  • Finală: Ashleigh Barty / Iga Swiatek / Petra Kvitova.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo