Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz atacă și Roland Garros: "Cu Nadal și Djokovic, în cinci seturi, va fi cu siguranță altfel!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 08/05/2022 la 16:46 GMT+3

Carlos Alcaraz spune că turneul de Mare Slam de la Paris constituie o mare provocare. Va juca până atunci a cincea finală a carierei, de la ora 19:30, direct pe Eurosport

Carlos Alcaraz

Credit imagine: AFP

De MARIAN URSESCU
Carlos Alcaraz a declarat pentru Eurosport că Openul Francez va fi o „provocare bună” pentru el după ce a ajuns în finala de la Madrid Open.
După ce a trecut de Rafael Nadal și Novak Djokovic în zile consecutive, Alcaraz licitează să câștige a doua sa finală de Masters, după cea de la Miami. Alcaraz, care va juca în finală cu campionul olimpic de la Tokyo, Alexander Zverev, spune că este pregătit și pentru turneul de la Roland Garros, de la sfârşitul acestei luni.
"Sunt pregătit să joc la Roland-Garros. Cred că pot obține rezultate grozave și într-un turneu de Grand Slam. Deocamdată mă gândesc la finala de la Madrid. Dar după acest turneu cred că Roland-Garros este o provocare bună pentru pe mine", a declarat Carlos.

"Carlitos, așa mă strigă de când eram copil. Sunt încă un copil!"

Ibericul le-a spus jurnaliștilor că preferă ca lumea să-l strige Carlitos, și nu Carlos. ”Carlitos, toată lumea îmi spune așa de când eram copil și sunt încă copil, așa că... Carlitos!”, a spus râzând ibericul.
Alcaraz e conștient că într-un turneu de Mare Slam îi va fi mult mai greu cu Novak Djokovic, de 20 de ori câștigător de Grand Slam, sau cu Rafael Nadal, de 21 de ori câștigător de Grand Slam.
"Este un pic diferit când se joacă în cinci seturi. A juca în sistemul cel mai bun din cinci înseamnă că petreci mai mult timp pe teren, trebuie să fii concentrat o perioadă mai lungă și, să joci cu acest tip de jucători, foarte experimentați, este mai greu. Dar eu sunt pregătit", a subliniat Carlos.
Va juca prima finală din carieră în țara sa natală, iar asta îi dă un mare imbold. ”Mă simt grozav, înseamnă foarte mult pentru mine fapătul că am reușit să-l înving pe Djokovic. Înseamnă că munca grea pe care o fac în fiecare zi dă rezultate”

Zverev nu se consideră favorit

Alcaraz îl va întâlni pe Alexander Zverev în finala de la Caja Magica, după ce neamțul l-a învins sâmbătă seara pe Stefanos Tsitsipas cu 6-4, 3-6, 6-2.Numărul 3 mondial spune că nu este favorit în meci, în ciuda faptului că l-a învins pe Alcaraz la Acapulco și Viena, anul acesta, și are un record de 2-0 cu ibericul.
"În general, Carlos este unul dintre cei mai buni jucători din lume în acest moment", a declarat Zverev pentru Eurosport. "A câștigat Miami, Barcelona și câștigă aproape în fiecare săptămână, așa că nu va fi un meci ușor, sigur, dar aștept cu nerăbdare provocarea. Aș spune asta chiar acum, cu cât au fost rezultatele din trecut, el este un jucător în curs de dezvoltare și m-am chinuit cu el anul acesta", a încheiat Zverev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo