Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul lui Carlos Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "Suntem foarte aproape!"

Irina Aldea

Publicat 10/05/2022 la 17:42 GMT+3

Carlos Alcaraz a uimit toată lumea tenisului în 2020, iar după titlul de la Madrid a devenit oficial unul dintre marii favoriți la câștigarea Roland Garros. Antrenorul lui Carlitos a dezvăluit ce obiective are acum spaniolul.

Mutua Madrid Open. Rezumatul unei finale de poveste realizată de Carlos Alcaraz contra lui Zverev

În vârstă de doar 19 ani, Carlos Alcaraz a câştigat duminică turneul ATP de la Madrid, în finala căruia l-a învins cu 6-3, 6-1, pe germanul Alexander Zverev, numărul trei mondial şi campionul olimpic en-titre, la capătul unui joc care a durat doar 62 de minute de joc. Astfel, Alcaraz şi-a trecut în palmares al doilea titlu de categoria Masters 1.000 din acest sezon, după cel obţinut în luna martie la Miami (Florida).
Mai mult, pentru ca succesul să fie cu adevărat deosebit, Alcaraz îi eliminase în drumul către finală pe sârbul Novak Djokovic, actualul lider al clasamentului ATP, şi pe spaniolul Rafael Nadal, jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam din istorie (21). Acum, Alcaraz a luat o pauză pentru a atinge forma maximă de joc la Roland Garros, acolo unde țintește titlul.
CITEȘTE ȘI:

Antrenorul lui Carlos Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid

Carlos Alcaraz își dorește fără doar și poate să spargă gheața anul acesta și să cucerească un titlu de Grand Slam, iar Roland Garros poate fi turneul potrivit pentru o asemenea performanță uriașă. Totuși, acesta nu este singurul lui obiectiv anul acesta. Antrenorul lui, Juan Carlos Ferrero, a dezvăluit ce-și dorește Carlos să obțină în 2020, pe lângă primul lui titlu major din carieră.
"Acum obiectivul este să terminăm anul în Top 5 ATP, obiectiv care acum este foarte aproape. Un alt obiectiv este acela de a juca la Turneul Campionilor la sfârșitul anului, care este foarte foarte important pentru Carlos. Clasamentul nu este important. Acum, ceea ce contează este să te distrezi, să lași tenisul să existe în viața ta, să fii proaspăt din punct de vedere mental pentru a ajunge departe la turnee, iar clasamentul este doar o consecință. Eu dau mai multă importanță creșterii sale decât clasamentului. Anul trecut nu i-am dat importanță, deși ne-a ajutat să ajungem la turnee", a spus Juan Carlos Ferrero.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Programul zilei la Roma, 10 mai 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo