În ziua în care Carlos Alcaraz a împlinit vârsta de 19 ani, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Madrid Open. Noul star al tenisunului mondial l-a depășit pe Cameron Norrie în trei seturi, cu 6-4, 6-7, 6-3. Iar drept cadou a "primit" o confruntare pentru ziua următoare cu .. Rafael Nadal, jucătorul pe urmele căruia încearcă să calce în anii ce vor veni.
Foarte interesant este faptul că în urmă cu un an și-a sărbătorit majoratul tot pe teren la Madrid, într-o partidă chiar cu campionul en-titre de la Australian Open. La vremea respectivă, "Matadorul" i-a urat toate cele bune lui Carlos, dar nu a vrut să-i facă cadou nimic pe teren în afara tortului aniversar, învingându-l cu 6-1, 6-2. Între timp, cei doi s-au mai întâlnit în acest an la Indian Wells. Rafa a câștigat și de această dată, dar mult mai dificil, în 3 seturi. Și mai aprope de întâlnirea de la Madrid, tânărul jucător a intrat în Top 10, iar acest aspect face ca disputa de vineri să fie și mai fascinantă.
Citește și:
Mutua Madrid Open
Auger-Aliassime şi Davidovich Fokina au oferit meciul turneului, la Roma
11/05/2022 LA 05:24
"Nu voi uita niciodată meciul meu împotriva lui Rafa de la Madrid de anul trecut. A fost o experiență incredibilă", a spus Carlos Alcaraz.

Carlos Alcaraz, văzut un potențial nr. 1 mondial de Rafael Nadal în anii ce vor urma

Zilele trecute, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Eurosport, Rafael Nadal a vorbit la superlativ despre Carlos Alcaraz. Fostul lider ATP a comentat prestațiile tănărului jucător, despre care a spus că are toate șansele de a deveni cândva nr. 1 mondial și de a se impune în cele mai importante competiții ale tenisului.
"După cum știe toată lumea, Alcaraz este uimitor. Este un candidat important la a câștiga multe turnee de Grand Slam și a deveni jucătorul numărul 1 din lume.
Ceea ce face este fantastic, atât de important pentru el, și îi doresc tot binele din lume. Carlos face multe lucruri asemănătoare cu ceea ce fac eu. Este tânăr, are pasiune și energie. Are tot ce îi trebuie pentru a deveni un star uriaș al tenisului.
Eu sunt ca un spectator spaniol, personal sunt fericit că există cineva ca el care să petreacă mult timp în turneu și să realizeze o mulțime de lucruri frumoase", a declarat Rafael Nadal.
Întâlnirea sută la sută spaniolă va fi a doua a zilei, în jurul orei 17:00, după jocul dintre Novak Djokovic și Hubert Hurkacz (ora 15:00).
În ultimele două sferturi se vor înfrunta Andrey Rublev – Stefanos Tsitsipas și Felix Auger-Aliassime – Alexander Zverev.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42
Mutua Madrid Open
Alcaraz, întâmpinat cu tobe în uralele oamenilor! Carlitos a ieșit cu trofeul de la Madrid pe balcon
10/05/2022 LA 13:45