Carlos Alcaraz este fără îndoială omul momentului în tenisul mondial, după o săptămână fantastică la turneul de la Madrid, în cadrul căruia a învins trei din primii patru jucători ai lumii, în ordine, pe Rafael Nadal, Novak Djokovic și Alexander Zverev. În marea finală, jucătorul în vârstă de 19 ani s-a impus categoric contra germanului, cu 6-3, 6-1.
După finala disputată în compania lui Alexander Zverev, Carlos Alcaraz a făcut un gest familiar lumii tenisului în momentul în care a primit marele trofeu. Tânărul iberic a mușcat trofeul în fața fotografilor, așa cum procedează și idolul său, Rafa Nadal. Toată lumea și-a imaginat că Alcaraz îl urmează pe Rafa făcând același gest ca el la ceremonia de premiere.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 14 ORE

Carlos Alcaraz a explicat de ce a "mușcat" trofeul la Madrid, precum Rafa Nadal

Carlos a fost întrebat de jurnaliștii de la Marca despre acel gest, însă ibericul a refuzat imediat comparația cu Nadal: "Nu am vrut să mușc trofeul, dar fotografii mi-au zis să fac asta. Au insistat foarte mult și deși nu am vrut să fac acel gest, i-am ascultat. Unii oameni vor zice că am făcut asta pentru că Rafa o face, dar singurul motiv e că fotografii au insistat", a spus Carlos Alcaraz pentru Marca.
În 2022, Carlos Alcaraz a ajuns lider după numărul de victorii (28) și este calificat matematic la Turneul Campionilor, programat la Torino (13-20 noiembrie), după cum a remarcat Marca. Iar în "Race" a ajuns la 70 de puncte în spatele lui Rafael Nadal, care a obținut 2.000 de puncte în urma câștigării Australian Open.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/10/3369998.jpg
Wimbledon
Alcaraz defilează la Wimbledon! Ibericul l-a învins lejer pe Oscar Otte și s-a calificat în optimi
ACUM 17 ORE
Wimbledon
Carlos Alcaraz, din ce în ce mai bun pe iarnă! Ibericul, calificare la pas în turul 3 la Wimbledon
29/06/2022 LA 19:35