Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Carlos Alcaraz le este superior multora!" Alex Corretja, impresionat de succesul ibericului de la Madrid

Bianca Dumitru

Publicat 10/05/2022 la 07:36 GMT+3

Carlos Alcaraz a atras toate privirile în acest an, în care a câștigat deja 4 trofee. La Madrid, tânărul de doar 19 ani i-a învins, printre alții, pe Rafael Nadal, Novak Djokovic și Alexander Zverev, iar succesul său l-a impresionat pe Alex Corretja.

Mutua Madrid Open. Rezumatul unei finale de poveste realizată de Carlos Alcaraz contra lui Zverev

Carlos Alcaraz a ajuns la patru trofee în 2022, cel de la Madrid fiind poate cel mai valoros pentru că în cadrul turneului i-a învins, printre alții, pe Rafael Nadal, Novak Djokovic și Alexander Zverev. Germanul i-a cedat în finală, după doar 64 de minute de joc, cu scorul de 6-3, 6-1.
După victoria de la Madrid, Alex Corretja a spus că tânărul iberic este într-un moment în care reușește să facă tot ce își propune, continuându-și cu brio ascensiunea rapidă prin joc.
Expertul Eurosport a punctat care este unul dintre cele mai mari avantaje ale lui Alcaraz și a spus că este convins că sportivul de doar 19 ani va continua să se îmbunătățească, urmând a ajunge la un nivel și mai înalt.
"Alcaraz le este superior celorlalți în acest moment. Se mișcă mult mai repede, agresivitatea lui... Este uriaș, găsește mereu lovitura potrivită la momentul potrivit, a amestecat foarte bine stilurile și joacă și foarte agresiv, dar se și apără bine, așa că e foarte greu de învins.
Se va îmbunătăți, desigur, poate va avea mai multă răbdare când va fi nevoie, va servi mai bine, cred că doar va dobândi puțin mai multe cunoștințe despre joc, joc pe care cred că îl cunoaște deja foarte bine.
Dar mintea lui, se instalează în joc foarte calm, dar în același timp foarte agresiv, așa că este o combinație importantă și totul depinde foarte mult de el. Și aceasta este o veste foarte bună pentru un jucător, când e pe teren și simte că are puterea, simte că OK, dacă face totul bine, va ajunge să câștige. Asta se întâmplă cu Alcaraz chiar acum", a declarat Alex Corretja pentru Eurosport.
Citește și:

ALCARAZ S-A RETRAS DIN TURNEUL DE LA ROMA

După victoria de la Madrid, Alcaraz a luat decizia de a se retrage de la turneul Masters de la Roma, unde primul său adversar ar fi trebuit să fie Christian Garin.
Ibericul în vârstă de 19 ani a suferit o entorsă la gleznă și s-a lovit la unul dintre degetele de la piciorul drept după ce a căzut în meciul cu Rafael Nadal. În aceste condiții, staff-ul medical l-a sfătuit să ia o pauză înainte de Roland Garros, competiție programată în perioada 22 mai - 5 iunie.
picture

Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Rafael Nadal, câștigată în 3 seturi de mai tânărul spaniol

Turneul de Grand Slam din capitala Franței este prioritatea lui Carlos Alcaraz, care se va afla în premieră printre cei 32 de capi de serie la tragerea la sorți care va avea loc pe 19 mai.
Astfel, Alcaraz și-a luat o mică pauză de la competiții, dar va continua, potrivit presei din Spania, să se pregătească pentru următorul turneu la care vrea să își continue ascensiunea în clasamentul ATP.
"Din dorința de a lupta pentru un Grand Slam, trebuie să mă odihnesc și să-mi recuperez glezna și piciorul pentru a fi la capacitate de 100% la Paris", a declarat Alcaraz, după finala cu Zverev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo