Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ciclonul "Alcaraz". Carlitos l-a spulberat pur și simplu pe Alexander Zverev în finala de la Madrid

Andrei Nicolae

Actualizat 08/05/2022 la 21:05 GMT+3

Carlos Alcaraz a închis conturile în finala de la la Madrid în 64 de minute, după 6-3, 6-1 cu Alexander Zverev. Nu mai puțin de jumătate din game-uri le-a câștigat la ... zero!

Carlos Alcaraz Garfia of Spain reacts in the men's singles final match at La Caja Magica on May 08, 2022 in Madrid, Spain

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz, primul jucător care i-a învins în același turneu pe Rafael Nadal și Novak Djokovic, a făcut un meci perfect și în finala cu Alexander Zverev. De altfel, nu i-a dat nicio șansă campionului de anul trecut din capitala Spaniei.
Serviciul lui Carlitos nu a fost la fel de puternic precum cel al germanului, dar, pe baza variației, l-a folosit foarte mult. În primul set, ibericul i-a lăsat doar trei puncte pe propriul serviciu lui Zverev. În primul game și la 5-2. Break-ul l-a realizat la mijlocul setului, la 3-2, tot la zero. Jucătorul în vârstă de 19 ani a reușit, în total, nu mai puțin de patru game-uri la zero în primul act, pe care și l-a adjudecat cu 6-3, după numai 31 de minute.

Ciclonul "Alcaraz". Carlitos l-a spulberat pur și simplu pe Alexander Zverev în finala de la Madrid

În setul doi, Alcaraz a continuat să fie ca un ciclon pe teren. Alexander Zverev nu l-a putut pune în dificultate, chiar dacă a început cu ... break! L-a "supărat rău" pe Carlitos, pentru că apoi a legat șase game-uri la rând. Iar două dintre acestea le-a realizat, de asemenea, la zero. Finala a închis-o după numai o oră și 4 minute.
Astfel, Alcaraz și-a trecut în cont al patrulea titlu din 2022 și se anunță deja unul dintre marii favoriți la câștigarea turneului de Grand Slam de la Roland Garros.
Alcaraz e conștient că într-un turneu de Mare Slam îi va fi mult mai greu cu Novak Djokovic, de 20 de ori câștigător de Grand Slam, sau cu Rafael Nadal, de 21 de ori câștigător de Grand Slam.
"Este un pic diferit când se joacă în cinci seturi. A juca în sistemul cel mai bun din cinci înseamnă că petreci mai mult timp pe teren, trebuie să fii concentrat o perioadă mai lungă și, să joci cu acest tip de jucători, foarte experimentați, este mai greu. Dar eu sunt pregătit", a subliniat Carlos.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo