Carlos Alcaraz, primul jucător care i-a învins în același turneu pe Rafael Nadal și Novak Djokovic, a făcut un meci perfect și în finala cu Alexander Zverev. De altfel, nu i-a dat nicio șansă campionului de anul trecut din capitala Spaniei.
Serviciul lui Carlitos nu a fost la fel de puternic precum cel al germanului, dar, pe baza variației, l-a folosit foarte mult. În primul set, ibericul i-a lăsat doar trei puncte pe propriul serviciu lui Zverev. În primul game și la 5-2. Break-ul l-a realizat la mijlocul setului, la 3-2, tot la zero. Jucătorul în vârstă de 19 ani a reușit, în total, nu mai puțin de patru game-uri la zero în primul act, pe care și l-a adjudecat cu 6-3, după numai 31 de minute.
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 21 ORE

Ciclonul "Alcaraz". Carlitos l-a spulberat pur și simplu pe Alexander Zverev în finala de la Madrid

În setul doi, Alcaraz a continuat să fie ca un ciclon pe teren. Alexander Zverev nu l-a putut pune în dificultate, chiar dacă a început cu ... break! L-a "supărat rău" pe Carlitos, pentru că apoi a legat șase game-uri la rând. Iar două dintre acestea le-a realizat, de asemenea, la zero. Finala a închis-o după numai o oră și 4 minute.
Astfel, Alcaraz și-a trecut în cont al patrulea titlu din 2022 și se anunță deja unul dintre marii favoriți la câștigarea turneului de Grand Slam de la Roland Garros.
Alcaraz e conștient că într-un turneu de Mare Slam îi va fi mult mai greu cu Novak Djokovic, de 20 de ori câștigător de Grand Slam, sau cu Rafael Nadal, de 21 de ori câștigător de Grand Slam.
"Este un pic diferit când se joacă în cinci seturi. A juca în sistemul cel mai bun din cinci înseamnă că petreci mai mult timp pe teren, trebuie să fii concentrat o perioadă mai lungă și, să joci cu acest tip de jucători, foarte experimentați, este mai greu. Dar eu sunt pregătit", a subliniat Carlos.
Wimbledon
Alcaraz defilează la Wimbledon! Ibericul l-a învins lejer pe Oscar Otte și s-a calificat în optimi
ACUM O ZI
Wimbledon
Carlos Alcaraz, din ce în ce mai bun pe iarnă! Ibericul, calificare la pas în turul 3 la Wimbledon
29/06/2022 LA 19:35