De MARIAN URSESCU
După ce l-a învins pe Rafael Nadal pentru prima dată, din trei încercări, în sferturile de finală la Madrid, Alcaraz (19 ani) l-a întâlnit în semifinale, tot pentru întâia oară, pe numărul 1 mondial, Novak Djokovic.
Și nu a fost deloc copleșit de numele din fața sa. Asta și pentru că adolescentul spaniol i-a fost partener de antrenament sârbului, la turneul din capital Spaniei.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 17 ORE
”Djokovic este unul dintre cei mai buni jucători din istorie pentru mine. Tot ce a realizat în tenis, este uimitor. Nu poți să nu-l admiri”, a declarant Alcaraz, înainte de înfruntarea de la Caja Magica.
”Este fantastic pentru sportul nostru, fără îndoială. Cred că este grozav că avem un tânăr jucător care se descurcă atât de bine și dă un suflu proaspăt lumii tenisului. Știind că este un tip foarte drăguț, foarte umil, cu valori bune, este o combinație perfectă”, l-a lăudat Djokovic pe Alcaraz.

Primul set la tie-break

Carlos a început meciul în dorță, nu a părut copleșit nici de tribunele pline care l-au susținut. A făcut break în primul game și a condus apoi cu 2-0, 3-2 și 4-2. Nole și-a luat însă breakul înapoi, iar cei doi au ajuns în tie-break. Experiența sârbului și-a spus cuvântul. Mai răbdător, mai exact, a avut 5-1 și 6-2 și a încheiat setul la 7-5.
În setul 2, cei doi au mers cap la cap, valorificându-și serviciile. Nole a ratat două mingi de break, la 4-4, apoi încă una la 5-5. Toată lumea se aștepta la un nou tie-break, dar puștiul iberic nu a fost de acord. A făcut breakul la 6-5 și a trimis meciul în decisive, în uralele suporterilor săi.
”Carlos joacă foarte mult cu adrenalină, cu avânt. Când adrenalina urcă, e practic de neoprit, dar apoi apar unele momente în care comite erori, dar e logic pentru că joacă cu mult risc. E felul lui de a juca, și în felul acesta, cred că are nivelul să poată câștiga împotriva oricui din lume”, a spunea despre Alcaraz și ”regale zgurii”, Rafael Nadal.

Minge de meci salvată de Djokovic

Și setul 3 a fost la fel de echilibrat, cu cei doi aflându-se pe rând la conducerea partidei. Puștiul spaniol a avut mai multe mingi de break, și la 2-1 și la 3-2, dar Nole a găsit calea de scăpare de fiecare dată.
Gameul cel mai disputat a fost la 5-4 în favoarea lui Alcaraz. Spaniolul a avut minge de meci, anulată imediat de Dkokovic. Nole a avut apoi nevoie de patru mingi de game pentru a egala, în sfârșit la 5. Thrillerul continua la Caja Magica.
S-a ajuns în cele din urmă la tie-break. În tribune, e ca la coridă! Alcaraz e însă în rol de toreador. Liderul mondial e în corzi. E condus cu 3-1, 4-2, 5-3. Favoritul 7 e aproape de cea mai importantă victorie. Se simte presiunea? Greșește. Sârbul își ia minibreakul înapoi: 5-4.
În loja ibericului, antrenorul Juan Carlos Ferrero strânge pumnul. E 6-4 și două noi minge de meci. A treia e convertită. Publicul e în delir. Turneu istoric pentru Carlos. După Nadal, îl bate și pe liderul mondial, Djokovic. Și urmează o nouă finală, pe zgura de acasă, la Madrid.

Primele declarații de după partidă

”Nole a fost atât de aproape de victorie, a avut șansa să facă break în setul 2, ambii am jucat un meci incredibil și nu știu să spun unde s-a făcut diferența. Victoria asta îmi dă multă încredere. E extraordinary să joc finala mâine, vreau să fac un tenis bun. Mă gândesc că pot să joc împotriva celor mai buni din lume, mă face foarte fericit. A doua finală de Master 1000, încerc să fac rezultate, să fiu acolo cu cei mai buni din lume. Foartemulțumit pentru felul în care am evoluat”, au fost primele declarații ale lui Carlos Alcaraz după Victoria fenomenală în semifinale, la Madrid.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44