Marian Vajda, antrenorul de lungă durată al lui Novak Djokovic, s-a decis să-l pregătească pe Alex Molcan (24 ani), un conațional. Cei doi au început deja antrenamentele la Bratislava și urmează să își unească forțele la Roma, săptămâna viitoare. Karol Beck, fost numărul 36 mondial, va rămâne în echipa lui Molcan și va călători la turnee mari alături de Vajda, după cum informează tennismajors.com.
"Novak și cu mine suntem încă prieteni, a fost o despărțire amiabilă. I-am spus lui Goran (n.r. Ivanisevic, antrenorul lui Djokovic) că ne vom antrena împreună la Paris. Nu i-am spus lui Novak (despre lucrul cu Molcan). Dar i-am spus lui Goran, așa că sunt sigur că Novak știe", a spus Vajda.
Mutua Madrid Open
Auger-Aliassime şi Davidovich Fokina au oferit meciul turneului, la Roma
11/05/2022 LA 05:24
Antrenorul slovac și Novak Djokovic și-au încheiat colaborarea pentru a doua oară în urma Turneului Campionilor de la Torino.

Marian Vajda, despre despărțirea de Novak Djokovic: "A vrut să reducă echipa"

"A fost o combinație de diverse motive: am fost împreună de foarte mult timp și deciziile lui au arătat că a vrut să se concentreze pe turneele de Grand Slam. De aceea, ar putea crede că nu este ideal să aibă atât de mulți oameni în echipă. A vrut să o reducă și să aibă un singur antrenor", a spus Vajda.
Întrebat dacă Djokovic ar fi sugerat să-l aibă alături de el doar în Grand Slam-uri, antrenorul slovac a răspuns: "Nu știu, pentru că nu am întrebat niciodată."
Vajda a împlinit recent 57 de ani și a făcut parte din echipa lui Djokovic la toate cele 20 de titluri de Grand Slam.
Despre evoluțiile lui Nole din ultima vreme, antrenorul slovac a declarat: "Nu a fost într-o formă foarte bună din cauza problemelor de la începutul anului. Nu are suficiente meciuri în picioare și de aceea acum încearcă să joace oriunde poate. El își revine, chiar dacă în finala de la Belgrad încă nu a fost în cea mai bună formă. S-ar putea să se chinuie puțin la Madrid și Roma, dar cred că va fi pregătit pentru Roland Garros."
În urma despărțirii de Djokovic, Vajda a fost contactat de agenții unui jucător din Top 10, dar nu a vrut să dezvăluie niciun nume.
"Mă bucur că voi antrena cel mai bun jucător slovac, a fost factorul decisiv. Am primit multe oferte după ce colaborarea mea cu Novak s-a încheiat, dar am vrut să ajut un jucător slovac, mi-a dat energie nouă", a explicat antrenorul.
Întrebat dacă există asemănări între Molcan (locul 47 ATP) și Djokovic, Vajda a spus: "Alex are același clasament pe care îl avea Novak când am început să lucrăm împreună."
Turneul ATP Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42
Mutua Madrid Open
Alcaraz, întâmpinat cu tobe în uralele oamenilor! Carlitos a ieșit cu trofeul de la Madrid pe balcon
10/05/2022 LA 13:45