Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Murray, despre disputa cu Djokovic, de la Madrid: "El e numărul unu mondial, eu joc cu un şold de metal"

Cristian Mihală

Publicat 04/05/2022 la 13:13 GMT+3

Tenismanul britanic Andy Murray, fostul lider al clasamentului ATP, care s-a confruntat cu grave probleme medicale în ultimii ani, este conştient că porneşte cu şansa a doua în duelul cu sârbul Novak Djokovic, din optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid.

Andy Murray, left, and Novak Djokovic have been fighting serious injury issues

Credit imagine: PA Sport

"În teorie, nu am nicio şansă în acest meci. El este numărul unu mondial, iar eu joc cu un şold de metal. Va fi o ocazie bună pentru a vedea unde se află jocul meu acum. Am disputat atâtea mari bătălii în trecut, în cele mai mari turnee. Nu ştiam dacă voi avea şansa să mai joc într-o zi împotriva lui. Voi avea o atitudine fantastică, voi da maximum şi voi vedea ce se întâmplă", a declarat Murray.
picture

"Vintage" Andy Murray: victorie cu Shapovalov și duel de 5 stele cu Djokovic, la Madrid, în turul 3

CITEȘTE ȘI:

5 ani de la ultimul Djokovic - Murray

Murray, aflat în prezent pe locul 78 în ierarhia mondială, l-a înfruntat în total de 36 de ori pe Djokovic în circuitul profesionist, însă ultimul lor meci direct a avut loc în urmă cu mai bine de cinci ani, în ianuarie 2017 la Doha. Bilanţul este net favorabil sârbului, care s-a impus în 25 de meciuri, în timp ce Murray a câştigat de 11 ori.
Jucătorul britanic, în vârstă de 35 de ani, căruia i-a fost implantată o proteză de titan la şold în 2019, evoluează la Madrid în baza unei invitaţii oferite de organizatori. El l-a învins luni seară (6-3, 6-4) pe austriacul Dominic Thiem, fost număr 3 mondial şi dublu finalist la Roland Garros, care a revenit la rândul său după o lungă perioadă de indisponibilitate din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte.
Andy Murray a obţinut la Madrid prima sa victorie pe zgură după cinci ani. Ultimul său succes pe această suprafaţă data de la ediţia 2017 a turneului de la Roland Garros. Marţi, el a trecut în trei seturi, 6-1, 6-3, 6-2, de canadianul Denis Shapovalov.
Sursa: Agerpres
Turneul ATP Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo