Rafael Nadal a vorbit, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru Eurosport, despre Carlos Alcaraz, tânărul iberic care a atras toate privirile în acest an. Sportivul în vârstă de 18 ani a cucerit deja 4 titluri ATP și a urcat în top 10, fiind de multe ori comparat cu Rafa.
Acum, fostul lider ATP a comentat prestațiile lui Alcaraz, despre care a spus că are toate șansele de a deveni cândva liderul clasamentului mondial și de a se impune în cele mai importante competiții ale tenisului.
"După cum știe toată lumea, Alcaraz este uimitor. Este un candidat important la a câștiga multe turnee de Grand Slam și a deveni jucătorul numărul 1 din lume.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Ceea ce face este fantastic, atât de important pentru el, și îi doresc tot binele din lume. Carlos face multe lucruri asemănătoare cu ceea ce fac eu. Este tânăr, are pasiune și energie. Are tot ce îi trebuie pentru a deveni un star uriaș al tenisului.
Eu sunt ca un spectator spaniol, personal sunt fericit că există cineva ca el care să petreacă mult timp în turneu și să realizeze o mulțime de lucruri frumoase", a declarat Rafael Nadal în exclusivitate pentru Eurosport.
Citește și:

Rafael Nadal vrea să câștige Roland Garros 2022

Nadal a vorbit și despre accidentarea care l-a ținut în ultimele săptămâni departe de teren. Sportivul care are în palmares 21 de trofee de Grand Slam a dezvăluit că se simte bine, dar că trebuie să muncească mult pentru a-și recupera forma fizică.
Rafa a declarat că obiectivul său din această perioadă este cucerirea unui nou titlu de Mare Șlem, intenționând să dea totul la Roland Garros, care este programat în perioada 22 mai - 5 iunie, fiind transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
"Mă simt bine în ceea ce privește accidentarea la șold. M-am recuperat, așa că acum este momentul să încerc să îmi reintru în formă și să reîncep tenisul. Asta necesită ceva timp, așa că sunt aici pentru a încerca să fiu din ce în ce mai bun în fiecare zi.
Din păcate, nu iau niciodată acest tip de evenimente ca pe o pregătire pentru orice altceva, deoarece am crezut mereu că fiecare eveniment din această parte a sezonului este foarte special. Face parte din istoria sportului nostru, dar anul acesta trebuie să accept că situație este puțin diferită pentru mine.
Am stat pe tușă de mai bine de o lună și jumătate. Am făcut doar câteva antrenamente, iar în acest caz, trebuie să fiu suficient de umil și să accept că este un proces prin care trebuie să trec. Desigur, marele obiectiv acum este să dau totul pentru a fi pregătit pentru Roland Garros în trei săptămâni", a adăugat ibericul.
Rafael Nadal va juca în această săptămână în turneul de la Madrid, acolo unde va debuta în turul 2, în compania învingătorului din meciul Miomir Kecmanovic - Alexander Bublik, programat marți, 3 mai.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44