Într-un interviu acordat pentru BBC în urmă cu câteva luni, Novak Djokovic a recunoscut că fiul său este fanul marelui său rival, Rafael Nadal, pe care l-a și susținut în timpul finalei câștigate în fața lui Daniil Medvedev la Australian Open.
Acum, fiul lui Novak Djokovic are un nou favorit. Carlos Alcaraz a câștigat o mulțime de fani în ultimele luni, după parcursul foarte bun din 2022, câștigând în primele luni ale anului turneele de la Rio, Miami și Barcelona. Printre noii fani ai tânărului spaniol se află și fiul lui Nole, care a vorbit despre Alcaraz la Madrid, acolo unde s-a și antrenat alături de jucătorul de 18 ani.
"Carlos este o persoană grozavă, am foarte mult respect pentru el. A fost prima oară când m-am antrenat cu el, cu toate că l-am văzut de multe ori în circuit în ultimul an, iar călătoria sa a fost una incredibilă.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51
https://i.eurosport.com/2022/05/02/3365680.jpg
Ce a făcut pentru acest sport este grozav, nu doar pentru Spania. Este bine să avem pe cineva așa tânăr care să se descurce așa bine. Este deja un mare star. Are toate calitățile.
În ultima lună, pentru fiul meu, Nadal nu a mai fost pe primul loc. Alcaraz este preferatul lui. Chiar îi plac amândoi. Le imită stilul de joc, forehand-ul lui Nadal, emoția sa. Este frumos", a declarat Novak Djokovic înaintea turneului de la Madrid.
Citește și:

Nadal, Alcaraz și Djokovic sunt pe aceeași parte de tablou la Madrid

După ce a fost eliminat în turul al doilea de la Monte-Carlo și a pierdut finala de la Belgrad în fața lui Andrey Rublev, Novak Djokovic este pregătit pentru turneul de la Madrid. Sârbul nu a jucat în primul tur și va începe turneul din turul al doilea, acolo unde îl va întâlni pe francezul Gael Monfils.
La ediția din acest an, Djokovic se află pe aceeași parte de tablou cu Rafael Nadal și Carlos Alcaraz. Cu marele său rival se poate întâlni în sferturile de finală de la Madrid, iar Djokovic a vorbit despre întâlnirile cu jucătorul pe care l-a întâlnit în cariera sa de 58 de ori.
"Aceste meciuri te solicită foarte mult, atât fizic, cât și mental. Am avut câteva meciuri incredibile cu Rafa aici la Madrid, dar și în alte părți. Mereu este special.
Eu și Nadal avem mulți ani în acest sport, suntem conștienți de rolul pe care îl avem, un rol important, pentru a inspira jucătorii tineri", a mai spus Novak Djokovic, care este încântat să revină la Madrid, turneu pe care l-a mai câștigat de trei ori în cariera sa.
https://i.eurosport.com/2021/06/10/3150444.jpg
Numărul 1 mondial a fost surprins de atmosfera din acest an din primele zile ale turneului:
"Iubesc atmosfera, energia. Niciodată nu am văzut atâția oameni aici în primele zile ale turneului. Am avut succes în ani trecuți aici, așa că titlurile și acele momente frumoase mă motivează să revin", a mai spus Novak Djokovic.
Novak Djokovic va juca astăzi împotriva lui Gael Monfils în turul al doilea de la Madrid, nu mai devreme de ora 17:00.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43