Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, dezvăluire sinceră despre expulzarea din Australia: "Mi-am subestimat starea emoțională"

Irina Aldea

Publicat 06/05/2022 la 14:45 GMT+3

Novak Djokovic a avut un debut de sezon de coșmar. Campion anul trecut la Australian Open, sârbul a ajuns la Melbourne, dar a fost la scurt timp expulzat din cauza faptului că nu era vaccinat anti-COVID-19. Acum, Nole vorbește deschis despre cele întâmplate în ianuarie, în Australia.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, joacă azi pentru un loc în semifinale la turneul Masters de la Madrid. Marele campion sârb a dezvăluit că turneul de la Belgrad l-a ajutat foarte mult să revină pe drumul cel bun și să lase toate lucrurile rele care i s-au întâmplat la începutul acestui an în urmă.
Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Novak Djokovic se află în această săptămână la Madrid, unde joacă al doilea Masters Series 1000 din acest sezon, iar acolo a vorbit pentru "Tennis Channel" despre ceea ce a lăsat în urmă, dar și despre cum se simte acum. Novak a vorbit cu sinceritate despre starea sa mentală după tot ce s-a întâmplat în Australia. E al dezvăluit că a crezut că va depăși cu ușurință tot ce s-a întâmplat la Melbourne de când s-a întors acasă, dar în perioada următoare și-a dat seama că nu a fost chiar așa.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, chinuit de ce i s-a întâmplat în Australia

"După ce m-am întors din Australia, trebuie să recunosc că este posibil să fi subestimat starea emoțională în care mă aflam. M-am gândit: "Știi, ei bine, am plecat din Australia, asta este. Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Merg mai departe". Dar apoi, în lunile care au urmat, am simțit că urmele emoționale și mentale a ceea ce s-a întâmplat acolo erau încă prezente", a spus Nole la Madrid.
După încărcătura emoțională prin care a trecut în Australia, Novak a luat o scurtă pauză, iar apoi a revenit treptat pe teren. Cu toate acestea, parcursul sârbului nu a fost cel scontat. La Dubai, a fost învins pe neașteptate de Jirji Vesely, iar apoi la Monte Carlo a fost învins din start de Alejandro Davidovic-Fokina: "În acele meciuri, am simțit că nu sunt eu. Am fost un pic mai nervos decât de obicei, într-un mod mai defensiv", a mai spus Djokovic.
Novak a mai precizat că turneul de la Belgrad și susținerea de care a avut parte din partea fanilor de acasă au însemnat foarte mult pentru el și l-au ajutat să-și refacă încrederea în sine și să respingă toate lucrurile rele. Mai mult, sârbul a spus că s-a simțit în perfect echilibru din punct de vedere mental și emoțional în ultimele săptămâni, de când a revenit în circuit. El se declară acum pregătit să se concentreze pe obiectivele din tenis și să lase în urmă neliniștea mentală.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo