Triplu campion la turneul Masters de la Madrid, Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la ediția din acest an, după ce a trecut de favoritul numărul 12, Hubert Hurkacz, cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 22 de minute de joc. Spre deosebire de meciurile disputate anul acesta, la Madrid se simte o diferență considerabilă în privința nivelului de joc al sârbului. Polonezul nu a beneficiat de nicio minge de break azi, iar Nole a fructificat cea de-a 4-a minge de meci la Madrid.
Pentru calificarea în marea finală, Novak Djokovic se va duela în continuare cu învingătorul meciului dintre Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, în ceea ce se va traduce un super duel în penultimul act la Caja Magica. Dacă pe Rafa l-a întâlnit de zeci de ori, pe Carlos nu a apucat să-l înfrunte niciodată până în prezent.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 19 ORE

Novak Djokovic e primul jucător calificat în semifinale la Madrid

Acesta a fost cel de-al patrulea meci direct dintre Novak Djokovic și Hubert Hurkacz în circuitul masculin de tenis. Și pe celelalte trei le-a câștigat tot sârbul. O singură dată se mai întâlniseră pe zgură cei doi, la Roland Garros în 2019. Atunci, Nole s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 6-2, 6-2.
Aceasta a fost a 376-a victorie a lui Nole în turneele Masters și a 996-a a carierei. Înainte de Hurkacz, Novak Djokovic a trecut în turul al doilea de francezul Gael Monfils în minimum de seturi, arătând un nivel de joc foarte bun față de turneele pe care le-a disputat deja în 2022.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11