Carlos Alcaraz, primul jucător care i-a învins în același turneu pe Rafael Nadal și Novak Djokovic, a făcut un meci perfect și în finala cu Alexander Zverev. De altfel, nu i-a dat nicio șansă campionului de anul trecut din capitala Spaniei, încheind duelul după doar 64 de minute, scor 6-3, 6-1.

Mutua Madrid Open. Rezumatul unei finale de poveste realizată de Carlos Alcaraz contra lui Zverev

După victoria de la Madrid, Alcaraz a luat decizia de a se retrage de la turneul Masters de la Roma, unde primul său adversar ar fi trebuit să fie Christian Garin.
Wimbledon
Wilander, convins că Djokovic poate doborî recordul lui Federer la Wimbledon! Care e atuul sârbului
ACUM 4 ORE
Ibericul în vârstă de 19 ani a suferit o entorsă la gleznă și s-a lovit la unul dintre degetele de la piciorul drept după ce a căzut în meciul cu Rafael Nadal. În aceste condiții, staff-ul medical l-a sfătuit să ia o pauză înainte de Roland Garros, competiție programată în perioada 22 mai - 5 iunie.
Turneul de Grand Slam din capitala Franței este prioritatea lui Carlos Alcaraz, care se va afla în premieră printre cei 32 de capi de serie la tragerea la sorți care va avea loc pe 19 mai.
Astfel, Alcaraz și-a luat o mică pauză de la competiții, dar va continua, potrivit presei din Spania, să se pregătească pentru următorul turneu la care vrea să își continue ascensiunea în clasamentul ATP.
Citește și:

CARLOS ALCARAZ S-A LANSAT SPRE LOCUL 1 MONDIAL ÎN ATP

Învingător în turneul de la Madrid, Carlos Alcaraz a ajuns la 70 de puncte în spatele lui Rafael Nadal în "Race", în contextul în care "Matadorul" are un titlu de Grand Slam.
În 2022, Carlos Alcaraz a ajuns lider după numărul de victorii (28) și este calificat matematic la Turneul Campionilor, programat la Torino (13-20 noiembrie), după cum a remarcat Marca. Iar în "Race" a ajuns la 70 de puncte în spatele lui Rafael Nadal, care a obținut 2.000 de puncte în urma câștigării Australian Open.
Ierarhia în "Race" din 2022:
  • Rafael Nadal - 3.540
  • Carlos Alcaraz - 3.470
  • Stefanos Tsitsipas - 2.900
  • Andrei Rublev - 1920
  • Daniel Medvedev - 1.900
Cifrele fantastice ale tânărului jucător nu se opresc aici. Alcaraz este, de asemenea, jucătorul care adună în 2022 cele mai multe victorii împotriva adversarilor din Top 10, cu un total de opt. În mod similar, a adunat 4 trofee în doar 4 luni, cu unul mai mult decât Rafael Nadal și Andrey Rublev.
"Am învins numărul 1, dar mai am opt locuri în fața mea pentru a fi cel mai bun din lume", a spus Carlitos după ce a ajuns în finala de la Madrid. Între timp, prin succesul în Caja Magica, a mai urcat trei poziții.
Djokovic, jucătorul pe care spaniolul l-a învins în semifinale, mai are un avans de 3487 de puncte în fața lui Alcaraz, iar până în miezul verii are de apărat 4600 de puncte, după finala de la Roma și titlurile de la Roland Garros și Wimbledon în 2021. În aceeași perioadă, elevul lui Juan Carlos Ferrero are de apărat doar 163 de puncte.
Wimbledon
Djokovic nu a dat mâna cu arbitrul, după victoria cu Kecmanovic de la Wimbledon! Explicația sârbului
ACUM 6 ORE
Wimbledon
Novak Djokovic i-a pus la zid pe șefii de la Wimbledon: "Nu pot să accept niciodată asta"
ACUM 7 ORE