Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andreeva, calificare miraculoasă în sferturi la Madrid! În ziua în care împlinește 17 ani, rusoaica a trecut de Paolini

Irina Aldea

Actualizat 29/04/2024 la 18:29 GMT+3

Chiar în ziua în care împlinește 17 ani, Mirra Andreeva a obținut în premieră calificarea în sferturile de finală de la Madrid, după ce a eliminat-o pe favorita numărul 12, Jasmine Paolini, revenind senzațional de la 2-5 în primul set.

Mirra Andreeva, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Mirra Andreeva se bucură la Madrid de o săptămână de poveste. După ce le-a învins rând pe rând pe Townsend, Noskova și Vondrousova, cedând doar două seturi pe parcurs, tânăra sportivă din Rusia a mai făcut o "victimă" cu nume, în persoana italiencei Jasmine Paolini, favorita numărul 12 de pe tabloul de la Madrid.
Andreeva, care împlinește azi 17 ani, și-a procurat de ziua ei cadoul perfect, calificarea în sferturi la turneul de 1000 de puncte din capitala Spaniei. Rusoaica a trecut de Paolini în minimum de seturi cu scorul de 7-6 (2), 6-4, după o oră și 42 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Mirra Andreeva e în sferturi la Madrid, după o revenire superbă cu Paolini

Primul set al întâlnirii dintre Andreeva și Paolini a fost precum un rollercoaster. Italianca a dictat de la început ritmul partidei și a ajuns rapid la 5-2, dar din acel moment, tot ce a construit s-a dus pe apa sâmbetei, asta fiindcă Andreeva a produs o revenire spectaculoasă. Rusoaica a recuperat break-ul în momentul în care Paolini servea pentru a-și adjudeca manșa inaugurală, iar apoi a reușit să împingă setul în tiebreak, cedând acolo doar două puncte.
Setul secund a fost de asemenea interesant. Andreeva a condus cu 4-0 și 5-2, dar Paolini a încercat să revină, fără succes însă. În momentul în care servea pentru a egala la 5, italianca și-a cedat serviciul, înmânându-i adversarei ei victoria și calificarea în sferturile de finală.
Anul trecut, Mirra a devenit cea mai tânără jucătoare care a ajuns vreodată în optimile de finală de la Madrid. Reușea asta în ziua în care împlinea 16 ani. Acum, când împlinește 17 ani, obține prima sa calificare într-un sfert de finală la un turneu WTA-1000. În continuare, rusoaica se va duela cu învingătoarea meciului dintre Collins și Sabalenka.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo