Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, calificare chinuită în optimi la Madrid! Campioana en-titre, "ținută-n șah" de locul 183 WTA

Irina Aldea

Publicat 28/04/2024 la 23:50 GMT+3

Aryna Sabalenka a obținut duminică seară calificarea în optimile de finală la turneul de 1000 de puncte de la Madrid. Bielorusa s-a chinuit serios cu ocupanta locului 183 WTA, Robin Montgomery.

Aryna Sabalenka, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii, s-a calificat duminică seară în faza optimilor de finală la turneul de 1000 de puncte de la Madrid, după ce a învins-o pe americanca Robin Montgomery, ocupantă a locului 183 WTA, cu scorul de 6-1, (5) 6-7, 6-4, după două ore și 32 de minute de joc.
Pentru Sabalenka, aceasta a fost a opta victorie consecutivă pe zgura de la Caja Magica. Bielorusa nu mai jucase niciodată împotriva sportivei de 19 ani din Statele Unite ale Americii, care le-a învins pe Avanesyan și Boulter în drumul ei spre turul al treilea la Madrid.
CITEȘTE ȘI:

Sabalenka e în optimi la Madrid! Bielorusa, victorie chinuită cu locul 183 WTA

După un prim set în care Montgomery nu i-a pus nicio problemă, Aryna Sabalenka a început să aibă dificultăți în manșa secundă, pe care adversara ei a câștigat-o în tiebreak. În decisiv, bielorusa părea să preia conducerea încă de la început, obținând rapid un break, dar și-a cedat imediat serviciul.
Mult mai experimentată, bielorusa a atacat serviciul adversarei exact atunci când a contat mai mult, când Montgomery încerca să egaleze la 5. Sabalenka a obținut break-ul și victoria, mergând în optimile de finală. Aryna Sabalenka a câștigat 14 din cele 17 meciuri disputate la turneul de 1000 de puncte de la Madrid. De la înființarea turneului, doar Serena Williams, cu 15 victorii, are mai multe din primele 17 meciuri disputate la acest eveniment.
Pentru Sabalenka urmează un test foarte dificil, meciul cu Danielle Collins, care are o serie de 15 victorii consecutive, fiind neînvinsă pe zgură. Aryna conduce cu 4-0 în confruntările directe, dar nu au mai jucat niciodată pe zgură. Pe de altă parte, Aryna are o serie de 8 meciuri câștigate la Madrid, de când a câștigat titlul anul trecut. Va fi fără doar și poate un meci greu pentru fiecare dintre cele două sportive.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo