Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elena Rybakina, uluitor de bună în acest an! E în sferturi la Madrid și dă clasă întregului circuit WTA

Maria Olteanu

Publicat 29/04/2024 la 23:45 GMT+3

Elena Rybakina continuă să aibă evoluții extraordinar de bune în acest sezon, iar luni seara s-a calificat în faza sferturilor de finală la turneul de 1000 de puncte WTA de la Madrid. În acest moment, analizând doar rezultatele din 2024, jucătoarea din Kazahstan este cea care se poate mândri cu cele mai bune statistici.

Elena Rybakina celebrates after winning the Stuttgart Open

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina (4 WTA) continuă să defileze la începutul acestui an. Jucătoarea din Kazahstan s-a calificat în această seară în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Madrid, după un succes fără emoții, scor 6-1, 6-3 în fața jucătoarei clasate pe locul 136 WTA, Sara Bejlek (18 ani).
Rybakina, campioană în urmă cu câteva zile la Stuttgart, are evoluții tot mai bune și este fără doar și poate cea mai în formă jucătoare din circuit în acest moment.
După ce sezonul trecut de zgură a avut mai multe probleme medicale, care au ținut-o departe de teren, acum este fără rival. Luni seara, la Madrid, în meciul cu Bejlek a ajuns la cea de-a 15-a victorie consecutivă pe zgură.
În urma rezultatului de azi, Elena se califică pentru prima dată în carieră în faza sferturilor de finală la turneul de la Madrid.

Elena Rybakina, jucătoarea momentului în circuitul WTA

Elena Rybakina a ajuns cel puțin în faza sferturilor de finală la 8 din cele 9 turnee la care a participat în acest an.
Aceasta are acum mai multe sferturi de finală decât orice altă jucătoare din circuitul WTA în acest sezon. Aceasta a ajuns în finale de 5 ori în 2024 și a câștigat 3 dintre trofeele puse în joc.
"Cred că serviciul meu mă ajută foarte mult. Am încercat doar să creez punctul și să fiu prima care să o plimbe pe adversară. Ea este stângace. Are unghiuri bune. Nu a fost ușor să fiu puțin în afara terenului și să vin la fileu. În general, doar jocul agresiv și, bineînțeles, serviciul mă ajută să joc aici, la Madrid", a spus Elena, la finalul confruntării pe care a adjudecat-o clar.
"Până acum, sezonul pe zgură merge foarte bine. Sper să pot continua așa. La acest turneu, cu toți cei cu care joc, vreau doar să câștig, bineînțeles. Încerc să mă concentrez meci de meci. Sunt multe adversare dificile. Mă concentrez, le iau pe rând. Sper să pot merge până la final", a mai spus a patra jucătoare a lumii, care traversează o perioadă de vis.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo