Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek și-a spulberat adversara și e în sferturi la Madrid! Recordurile Serenei Williams, în pericol

Irina Aldea

Publicat 29/04/2024 la 15:32 GMT+3

Iga Swiatek nu a avut milă de favorita gazdelor, Sara Sorribes Tormo, căreia i-a lăsat un singur game în partida din optimile de finală. Poloneza, care amenință tot mai multe recorduri din tenisul mondial feminin, e în sferturi la Madrid. Într-un alt meci din optimi, Maria Sakkari a fost eliminată în minimum de seturi de Beatriz Haddad Maia.

Iga Swiatek, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek e pe val la Madrid! Liderul mondial din WTA a obținut luni calificarea în sferturile de finală la Caja Magica după ce a trecut de favorita gazdelor, Sara Sorribes Tormo cu scorul de 6-1, 6-0, la capătul unui meci care a durat 68 de minute de joc. Aceasta a fost a patra întâlnire directă dintre Swiatek și Sorribes Tormo, poloneza conducând cu 4-0. Sportiva din Spania nu a reușit să câștige niciun set în fața liderului din WTA. În continuare, Iga se va duela în sferturi cu Beatriz Haddad Maia.
Iga Swiatek se află la al 14-lea sfert de finală din 18 turnee WTA pe zgură. Din 2000, doar două jucătoare au o rată mai mare de sferturi atinse pe această suprafață decât Swiatek (77,8%) - Martina Hingis (85,7%, 12/14) și Justine Henin (80,6%, 25/31). Mai mult decât atât, egalând-o pe Serena Williams (9), Iga Swiatek a câștigat acum 16,4% (9/55) din seturile disputate la turneele WTA-1000 pe zgură cu 6-0 (meciuri încheiate). Este cea mai mare rată a unei jucătoare pe această suprafață (min. 10 seturi) din istoria acestui format.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek a spulberat-o pe Sara Sorribes Tormo la Madrid. Favorita numărul 5, OUT în optimi

Pe lângă Iga Swiatek, care a bifat o nouă evoluție excepțională, după victoriile convingătoare cu Wang și Cîrstea, Beatriz Haddad Maia a obținut de asemenea o victorie importantă în optimile de finală de la Madrid, eliminând-o pe favorita numărul 5, Maria Sakkari. Brazilianca a învins-o pe sportiva din Grecia cu un dublu 6-4, după o oră și 50 de minute de joc, calificându-se în premieră în sferturi la Madrid.
Ajunsă la patru victorii consecutive cu succesul în fața Mariei Sakkari, Beatriz Haddad Maia este acum prima sud-americană care a obținut victorii în Top 10 atât pe hard, cât și pe zgură la turneele WTA-1000, de la înființarea formatului în 2009. Cu victoria de la Madrid, Beatriz Haddad Maia a devenit prima jucătoare care a învins-o pe Maria Sakkari pe toate cele trei suprafețe la nivel WTA, cu victorii anterioare pe iarbă (Nottingham 2022) și pe hard (Miami 2022).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo