Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

La 16 ani, Mirra Andreeva le dă lecții rivalelor din Top 10! Doar o dată s-a mai întâmplat așa ceva în acest secol

Irina Aldea

Actualizat 28/04/2024 la 19:17 GMT+3

Mirra Andreeva continuă să facă furori pe zgura de la Madrid, acolo unde a obținut duminică o victorie de senzație, în fața campioanei en-titre de la Wimbledon, Marketa Vondrousova. O singură dată în acest secol s-a mai conturat o astfel de performanță a unei jucătoare atât de tinere precum este rusoaica de doar 16 ani.

Mirra Andreeva, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Aflată pe locul 43 WTA, Mirra Andreeva continuă să atragă atenția tuturor la Madrid, în același loc în care și-a făcut numele cunoscut la ediția de anul trecut, pe când avea doar 15 ani. Acum are 16 ani, dar nu încetează să surprindă. De această dată a obținut a doua calificare consecutivă în optimile de finală de la Madrid eliminând o campioană de Grand Slam.
Mirra Andreeva a învins-o în minimum de seturi pe campioana de la Wimbledon, Marketa Vondrousova, ocupantă a locului 7 WTA. Rusoaica s-a impus cu scorul de 7-5, 6-1, la capătul unui meci fabulos care a durat o oră și 16 minute de joc. În continuare, Andreeva se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu învingătoarea meciului dintre Caroline Garcia și Jasmine Paolini. Tânăra jucătoare de tenis a reușit să își egaleze rezultatul de anul trecut și speră să spargă bariera sferturilor de finală, ceea ce ar fi un pas uriaș.
CITEȘTE ȘI:

La 16 ani, Mirra Andreeva le dă lecții rivalelor din Top 10! Performanța uriașă a rusoaicei

Pentru Mirra Andreeva, aceasta este a doua victorie în fața unei adversare din Top 10 WTA, având acum 7-6 împotriva rivalelor din Top 20. Mai mult decât atât, Mirra Andreeva a devenit duminică doar a doua jucătoare din acest secol care învinge o adversară din Top 10 pe zgură înainte de a împlini 17 ani, după Nicole Vaidisova (Charleston 2005, împotriva Anastasiei Myskina).
După un sezon 2023 de excepție, adolescenta din Rusia și-a propus să atingă limite și mai înalte în tenisul mondial feminin. În acest scop, ea a recrutat-o pe fosta campioană de la Wimbledon, Conchita Martinez, ca noul ei antrenor. Fosta sportivă din Spania s-a alăturat echipei rusoaicei la începutul lunii aprilie, iar colaborarea ei pare să funcționeze excelent până acum.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo