Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina, revenire fantastică la Madrid! S-a calificat în semifinale după ce a fost condusă cu 5-2 în decisiv

Bianca Dumitru

Publicat 01/05/2024 la 16:18 GMT+3

Elena Rybakina, cap de serie nr. 4, s-a calificat în această după-amiază în semifinalele turneului WTA 1000 de la Madrid, după ce a câștigat în 3 seturi în fața Yuliei Putintseva (locul 50 WTA), după o revenire fantastică.

Elena Rybakina, Madrid 2024

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina a fost protagonista unei reveniri fantastice, în această după-amiază, în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Madrid. Kazaha de pe locul 4 mondial s-a impus în 3 seturi în fața Yuliei Putintseva (locul 50 WTA), scor 6-4, 6-7 (4), 5-7, după două ore și 50 de minute de joc.
Putintseva și-a adjudecat primul set după un început echilibrat de meci, ea fiind sportiva care a reușit să facă primul break și să se distanțeze apoi pe tabelă, la scorul de 4-2. Deși nu a mai cedat niciun game pe propriul serviciu, Rybakina nu a mai putut să recupereze diferența și a intrat în dezavantaj în setul secund.
A patra favorită a competiției de la Madrid a reușit să mențină scorul mai echilibrat în partea a doua a meciului, unde cele două sportive și-au împărțit momentele petrecute la conducere.
Setul a ajuns în tiebreak, acolo unde Rybakina a avut o prestație mai solidă, reușind să restabilească egalitatea la seturi cu două puncte câștigate pe serviciul adversarei.
Citește și:

Rybakina, revenire senzațională în sferturi la Madrid

În decisiv, după ce fiecare sportivă a câștigat pe propriul serviciu în primele 5 game-uri, Putintseva a reușit primul break și s-a distanțat, la fel ca în primul set, la scorul de 4-2.
Ulterior, sportiva de 29 de ani a câștigat la 0 pe serviciul ei, dar nu a reușit să mai facă un break, iar duelul s-a prelungit, după ce Rybakina i-a anulat două mingi de meci.
Acela a fost și momentul în care sportiva de pe locul 4 mondial a întors soarta partidei. Rybakina a câștigat 5 game-uri consecutive și a reușit să pună punct meciului fără să mai treacă printr-un tiebreak.
Jucătoarea de 24 de ani a obținut, astfel, și prima victorie în fața conaționalei sale, pe care o mai înfruntase de două ori până acum, în 2020 și 2021, Putintseva impunându-se în ambele ocazii.
În plus, kazaha de pe locul 4 WTA a ajuns la 16 victorii consecutive pe zgură, fiind doar a treia sportivă, după Serena Williams și Iga Swiatek, care a reușit în ultimii 10 ani o serie atât de lungă.
În urma acestui succes, Elena Rybakina va juca în semifinalele turneului de la Madrid împotriva învingătoarei din meciul Mirra Andreeva - Aryna Sabalenka, partidă programată în această seară, de la ora 21:00.
În cealaltă semifinală a competiției se înfruntă Iga Swiatek, care a eliminat-o în sferturi pe Beatriz Haddad Maia (scor 4-6, 6-0, 6-2), cu Madison Keys, care a trecut de Ons Jabeur (scor 0-6, 7-5, 6-1).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo