Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabalenka, debut dificil la Madrid! Bielorusa a intrat în rândul "lumii bune" la Caja Magica, lângă Halep

Irina Aldea

Publicat 26/04/2024 la 16:29 GMT+3

Aryna Sabalenka s-a a debutat cu victorie la Madrid, din postura de campioană en-titre. Bielorusa s-a chinuit cu Magda Linette, dar a izbutit până la urmă să învingă, intrând în rândul "lumii bune" la Caja Magica, lângă Simona Halep.

Aryna Sabalenka, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii, s-a calificat în turul al treilea la turneul de 1000 de puncte WTA de la Madrid după ce a învins-o pe Magda Linette, finalist la turneul de la Rouen. Bielorusa, campioană en-titre la competiția din capitala Spaniei, s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 12 minute de joc.
Acesta a fost al patrulea meci direct dintre Sabalenka și Linette, bielorusa câștigând de fiecare dată. De altfel, azi a fost pentru prima dată când poloneza a reușit să-i ia un set fostului lider WTA. Pentru Aryna Sabalenka, aceasta a fost cea de-a șaptea victorie consecutivă pe zgura de la Madrid, după ce a cucerit marele trofeu anul trecut.
CITEȘTE ȘI:

Sabalenka a intrat în rândul "lumii bune" la Caja Magica, lângă Halep

În urma victoriei cu Magda Linette, Aryna Sabalenka (70%, 56-24) este acum una dintre cele cinci jucătoare active din 2020 încoace care dețin un procentaj de victorii de 70% sau mai mult în competițiile WTA-1000, alături de Iga Swiatek, Simona Halep, Elena Rybakina și Jessica Pegula.
Pentru Aryna Sabalenka urmează duelul cu învingătoarea dintre Katie Boulter, favorită numărul 26 pe tabloul principal, și Robin Montgomery. Pentru a rămâne pe poziția secundă în clasamentul WTA și după turneul de la Madrid, Aryna Sabalenka trebuie să rămână în competiție până cel puțin în finală. Coco Gauff este jucătoarea care se apropie cel mai mult de a o detrona pe bielorusă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo