Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep și-a oficializat retragerea de la Madrid. Mesajul campioanei noastre: "Experiența îmi spune asta"

Andrei Nicolae

Actualizat 21/04/2024 la 21:07 GMT+3

Simona Halep nu va participa la Masters-ul de la Madrid, informație confirmată chiar de tensimena română prin intermediul unei postări pe contul său oficial. Dubla campioană de Grand Slam a explicat că încă nu se simte 100% pregătită din punct de vedere fizic, însă a accentutat ideea că vrea să se întoarcă pe cât de repede posibil pe teren.

Rezumatul primului meci jucat de Simona Halep după suspendare, la Miami, cu Badosa

Simona Halep s-a antrenat în ultimele săptămâni pe zgură și era așteptată să revină pe teren la începutul săptămânii viitoare, la competiția de 1000 de puncte WTA de la Madrid. Acest lucru nu se va întâmpla însă, iar după ce informația respectivă a fost vehiculată încă de ieri în presa sportivă, românca a venit în urmă cu puțin timp cu un mesaj pe contul ei prin care a oficializat această veste.
Simo a anunțat că nu va participa la Mutua Madrid Open și a invocat problemle de ordin fizic pe care le resimte, nefiind la 100% din capacitatea ei de joc. Totuși, dubla campioană de mare șlem a punctat că face tot posibilul să revină cât mai rapid pe teren, mai ales că ia în considerare să joace la Roland Garros, Grand Slam-ul ei de suflet.
"Din nefericire, corpul meu are nevoie de puțin mai mult timp ca să fie pregătit și am luat decizia grea de a nu juca la Madrid. A fost grea, pentru că vreau să fiu înapoi cât mai rapid posibil, dar experiența îmi spune să nu mă grăbesc.
Mulțumesc turneului din Madrid care mi-a oferit wild card-ul și fanilor mei pentru suportul continuu. Ne vedem curând", a transmis Simona Halep.
Citește și:

REACȚIA PRESEI DIN SPANIA, DUPĂ RETRAGEREA SIMONEI HALEP DE LA MADRID OPEN

Imediat după ce informația retragerii a apărut în spațiul media, jurnaliștii din Spania au scris despre Simona Halep și au evidențiat faptul că în acest moment scopul româncei este recuperarea completă, pentru a putea participa la Roland Garros.
Prezența ei la al doilea turneu de Grand Slam al anului este deocamdată una incertă, deoarece ar trebui să primească un wild-card, iar unele voci indicau faptul că Halep ar urma să nu fie invitată la Paris.
"Simona Halep, locul 1.146 în clasamentul WTA, 32 de ani, primise una dintre invitații pe tabloul principal al Mutua Madrid Open, competiție a cărei tragere la sorți este duminică.
Românca a suferit o problemă la genunchi înainte de a călători la Oeiras, în urmă cu două săptămâni. Încă nu și-a revenit și a fost nevoită să se retragă de la turneul pe care l-a câștigat în două rânduri.
Absența Simonei Halep lasă liber unul dintre wild card-uri. Scopul jucătoarei din Constanța este acum să fie pregătită pentru Roland Garros", au scris jurnaliștii de la Marca, după decizia luată de Simona de a nu mai participa la Madrid.
Simona a devenit campioană la edițiile din 2016 (a învins-o în finală pe Dominika Cibulkova) și 2017 (a învins-o în finală pe Kristina Mladenovic) la turneul de la Madrid Open.
Fostul lider mondial din WTA a mai jucat două finale la Caja Magica, în 2014 (a pierdut la Sharapova) și 2019 (a pierdut la Kiki Bertens). În toată istoria competiției, doar Serena Williams, Petra Kvitova și Aryna Sabalenka au reușit să se impună de mai multe ori îm capitala Spaniei, sportiva din Cehia fiind singura cu 3 trofee.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo