SUA a dominat în anii '90 tenisul mondial, Sampras, Agassi, Jim Courier, Michael Chang şi chiar Todd Martin ajungând în mod curent în fazele finale ale marilor turnee. După o asemenea generaţie, a urmat un vid de putere din partea americanilor, care au mai atins performanţe doar prin intermediul lui Andy Roddick. Acum, primul "yankeu" prezent în topul ATP este Taylor Fritz (29 ATP), însă peste aproximativ un deceniu am putea asista cum un puşti minune ia cu asalt ierarhiile.
Teodor Davidov are în prezent doar 10 ani, dar impresionează cu rezultatele avute. A concurat la EasterBowl (competiţie destinată jucătorilor sub 12 ani) şi, deşi a avut parte în general de adversari mai mari, a ajuns până în penultimul act. Dar ceea ce surprinde cu adevărat e că puştiul execută toate loviturile cu forehandul, fiind ambidextru. Dacă Nadal a fost învăţat de unchiul său, Toni, să lovească forehandul cu stânga, americanul a fost ghidat de antrenori spre a-şi cultiva acest avantaj, considerându-se că are suficient timp să schimbe racheta dintr-o mână în alta.

Experţii, uimiţi de Teodor Davidov

Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
ACUM 31 MINUTE
Paul McNamee, fost semifinalist la Australian Open, a explicat pentru baseline.tennis.com de ce atu-urile lui Davidov îl pot transforma într-un mare campion. "Este un mare avantaj. Două forehanduri a la Rafa...puştiul e letal". Brad Gilbert, fostul mare antrenor (l-a antrenat inclusiv pe Agass) şi actual comentator la ESPN vede în serviciul pe care Teodor îl poate executa de asemenea cu ambele mâini cel mai important avantaj. "Aduce ceva în plus pe terenul de tenis. Cel mai mare avantaj nu mi se pare forehandul, ci faptul că poate servi la fel de bine cu ambele mâini. Ăsta poate fi un avantaj enorm", a explicat Gilbert.
Davidov nu are nevoie de backhand, dar îl poate executa cu mare uşurinţă, de pe ambele părţi. Totuşi, face acest lucru doar pentru a exersa şi pentru a se antrena, în partide folosind aproape de fiecare dată forehandul.
VTB Kremlin Cup
Simona Halep se luptă azi cu Anastasia Potapova pentru un loc în optimi la Moscova, de la ora 17
ACUM 2 ORE
Tenerife Ladies Open
Jaqueline Cristian, victorie uriașă la Tenerife! A eliminat-o pe semifinalista de la Roland Garros
ACUM 17 ORE