Ajuns la 34 de ani, Nadal nu mai are niciun secret și a vorbit deschis despre începuturile carierei sale de jucător. Mult timp, a circulat mitul că Rafa a fost dreptaci când s-a apucat de tenis, dar că unchiul său, cel care l-a antrenat în cea mai mare parte a carierei, l-a obligat oarecum să joace cu mâna stângă.
Toni Nadal a dezmințit la un moment dat aceste zvonuri, iar Rafa a admis recent într-un interviu că avea un stil ciudat când era junior, lovind mingea de fiecare dată cu reverul, când cu o mână, când cu cealaltă.
"Sunt un pic ciudat în tot ce fac. Când am început să joc golf, la 17-18 ani, îmi foloseam mâna dreaptă în mod natural pentru lovituri. De asemenea, întotdeauna am mâncat sau am jucat baschet cu mâna dreaptă.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
ACUM 17 ORE
Asta în timp ce la tenis sau la fotbal mereu joc cu mâna sau cu piciorul stâng. Țin minte că, atunci când eram copil, am jucat cu backhand-ul și de pe o parte și de pe cealaltă și trebuia să schimb prizele de fiecare dată. Am încercat foarte rar să joc cu mâna dreapă, dar nu cred că am reușit", a spus Nadal pentru echipa Rolex Paris Masters, citat de digisport.ro.

NADAL ȘI CURSA ETERNĂ PENTRU TURNEUL CAMPIONILOR

Rafael Nadal se pregătește pentru Turneul Campionilor, care se va desfășura la Londra în perioada 15-22 noiembrie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
În ultimii 16 ani, Rafael Nadal s-a calificat de fiecare dată pentru Turneul Campionilor. Asta nu este o surpriză pentru jucătorul care tocmai a stabilit recordul pentru cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 mondial. Cu toate acestea, spaniolul își va face abia a zecea apariție la întrecerea de final de an, după ce accidentările i-au răpit șansa de a concura în ceilalți ani.
Ca număr de titluri de Grand Slam, Rafa tocmai s-a cocoțat pe prima treaptă a podiumului victoriilor all-time, egalând recordul de 20 de trofee al lui Roger Federer. La titlurile Masters, este într-o cursă permanentă cu Djokovic (36-35 pentru sârb în acest moment, după ce fusese 35-34 pentru spaniol la începutul anului). Iar la capitolul medalii olimpice de aur, Nadal este singurul din "Big" 3 care punctează la simplu, spre deosebire de Federer și Djokovic. Turneul Campionilor este însă "balena albă" a carierei spaniolului. Nadal a jucat doar două finale la ATP Finals (2010 și 2013), nereușind atunci să capitalizeze în fața rivalilor Federer și Djokovic.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51