Tenismenul de 36 de ani se află pe finalul carierei sale și va fi urmat în câțiva ani și de Nole, în timp ce Federer a anunțat deja că sportul alb nu mai este o prioritate pentru el. Retragerea acestui "Big three" din tenis va reprezenta un moment inedit pentru fanii sportului, care s-au obișnuit să îi vadă pe cei trei an de an dominând fiecare competiție.
Nadal a vorbit despre acest subiect și este încrezător în jucătorii care vin din urma sa: "În tenis a existat întotdeauna un schimb de generații. Am avut staruri foarte bune care au fost înlocuite de altele, este normal.
Poate că în cazul nostru ce s-a întâmplat a fost că noi [Nadal, Djokovic și Federer] am fost mult timp, dar sunt convins că cei care vin vor sta și prelua ștafeta", a declarat ibericul, citat de tennisworldusa.
National Bank Open
Simona Halep și "asul din mânecă", înaintea finalei de la Toronto cu Beatriz Haddad Maia
ACUM 25 MINUTE
"El Matador" a vorbit în cadrul interviului și despre un element pe care el îl consideră esențial în dezvoltarea unor tineri jucători, și anume psihicul. Calitatea mentală a tenismenului din Manacor l-a făcut să câștige numeroase meciuri, ultimul exemplu fiind finala de la Australian Open, unde Nadal a fost condus cu 2-0 la seturi de Daniil Medvedev, dar a reușit să revină.
"Forța mentală este unul dintre cele mai importante elemte pentru competiție. Totul poate fi antrenat și forța mentală este altceva pe care l-am pregătit cu unchiul meu, Toni, de când eram un copil.
Apoi, odată cu evoluția carierei mele munca aceea a continuat și competiția în sine a făcut-o să se intensifice și să continue să evolueze", a completat campionul de anul acesta din Australia și Franța.
Citește și:

Nadal poate cuceri al 23-lea Grand Slam la US Open

Tenismenul iberic și-a revenit după accidentarea la abdoment suferită la Wimbledon și este gata să revină pe teren. Rafa va participa la turneul ATP Masters 1000 de la Montreal, unde va avea ocazia să își pregătească jocul pe hard, înaintea turneului de mare șlem de la US Open.
Spaniolul poate profita în cazul în care Nole nu poate participa la turneu și va putea cuceri al 23-lea titlu de mare șlem din carieră. Nadal a cucerit până acum patru titluri la US Open, în 2010, 2013, 2017 și în 2019, când a jucat ultima dată la New York.
Turneul de la US Open va avea loc în perioada 29 august-11 septembrie.
National Bank Open
Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în marea finală de la Toronto, de la ora 20.30
ACUM 2 ORE
Tenis
Jessica Pegula a cedat nervos la Toronto! Ce i-a spus antrenorului despre Halep în timpul meciului
ACUM 3 ORE