Cu un Nadal în formă maximă, Spania a cucerit a şasea salatieră de argint din istorie (a 4 victorie în Cupa Davis cu Rafa în echipă). Sportivul născut în Mallorca a tras pur şi simplu formaţia după el, câştigând 8 meciuri în 6 zile. La simplu nu a pierdut vreun set, dar evoluţia fantastică a fost mai ales la dublu: dacă la simplu victoriile numărului unu mondial nu reprezintă o surpriză, având în vedere valoarea incontestabilă, Nadal a fost o revelaţie la dublu, împotriva unor perechi mult mai sudate.
Cu drama prin care a trecut Bautista Agut, Spania a depins aproape exclusiv de Rafa, iar acesta şi-a făcut pe deplin datoria. Chiar dacă asta a însemnat un consum de energie enorm, singur recunoscând că într-una dintre nopţi a mers la culcare după ora 5 dimineaţa. Modul în care Nadal s-a implicat şi randamentul său au fost salutate şi de căpitanul nejucător Sergi Bruguera, omul care domina la începutul anilor '90 Roland Garrosul.
"Rafa nu e din lumea asta. Nu ştiu dacă e extraterestru sau ce este (n.r. râde). În niciuna dintre zile nu s-a culcat mai devreme de 3 noaptea, a depus un efort incredibil", a spus Bruguera, căpitanul nejucător al Spaniei.
Wimbledon
Halep vs. Badosa, în optimi la Wimbledon! Super-duelul, luni, în direct pe Eurosport 2
ACUM 2 ORE

Nadal, "Regele Cupei Davis"

Spaniolii deja l-au numit pe Nadal cel mai mare jucător din istoria Cupei Davis, vrăjiţi de modul în care acesta a evoluat săptămâna trecută, la Madrid.
Cu 29-1 raportul victorii/înfrângeri, Rafa e fără îndoială unul dintre cei mai importanţi jucători care au luptat de-a lungul timpului pentru salatiera de argint. Prima şi singura oară când a pierdut în Cupa Davis s-a întâmplat în februarie 2004, contra lui Jiri Novak. La acea vreme, Djokovic încă nu disputase vreun meci în circuitul ATP, iar Cori Gauff, noua senzaţie din tenisul feminin, nu era încă născută.
"Matadorul" pune, astfel, în cel mai fericit mod cu putinţă unui 2019 de colecţie, pe care îl încheie ca lider mondial (a cincea oară în carieră când e numărul unu la final de an).
Deşi mulţi se temeau că Rafa nu va mai fi la nivelul din anii precedenţi, omul născut în Manacor a făcut uitate accidentările. S-a impus la Roland Garros, US Open, Roma, Montreal şi în Cupa Davis, bifând o finală la Australian Open şi semifinală la Wimbledon.
Nadal nu şi-a pierdut nici măcar o dată serviciul în Cupa Davis, săptămâna trecută. El a reuşit ieri, contra lui Shapovalov, a 58-a victorie a sezonului, doar Medvedev reuşind mai multe succese în 2019 (59).
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Kyrgios și Tsitsipas au primit nota de plată, după incidentele din meciul direct de la Wimbledon
ACUM 3 ORE