Super-campionul de la Roland Garros a explicat recent cum a ajuns să o susțină pe Real Madrid, deși unchiul său, Miguel Angel Nadal (54 de ani), a jucat timp de 8 ani (1991-1999) la marea rivală Barcelona.
"Tatăl meu și toată familia mea au fost dintotdeauna fani Real Madrid. Dar, când unchiul meu a ajuns la Barcelona, evident că am început să-l susținem. Apoi a revenit la Mallorca și familia s-a împărțit în două tabere: unii țin cu Barca, iar alții cu Real.", a povestit Nadal, pentru Corriere della Sera.
Miguel Angel Nadal a jucat 4 sezoane la Mallorca, înainte să fie transferat la Barcelona. Fundaș central de meserie, unchiul lui Rafa și-a încheiat cariera tot la Mallorca, unde a contribuit la cucerirea Cupei Spaniei, din 2003.
Roland Garros
Directorul turneului de la Roland Garros nu crede în șansele lui Alcaraz la Openul francez
ACUM O ORĂ
În perioada petrecută la Barca, Miguel Angel a câștigat 14 trofee, printre care se numără 5 titluri de campion al Spaniei și o Cupă a Campionilor Europeni (1992).

Nadal: "Cristiano Ronaldo nu este prietenul meu, este mai mult un coleg"

Nadal a vorbit și despre relația de prietenie pe care o are cu Cristiano Ronaldo, fostul star al lui Real Madrid, în prezent la Juventus.
Campionul spaniol a dezvăluit, oarecum surprinzător, că nu-l poate numi chiar "prieten" pe CR7, deși se cunosc de foarte multă vreme:
"<Prieten> este un cuvânt foarte puternic pentru mine. Prietenii mei sunt cei din Monacor, locul unde am crescut. Cristiano Ronaldo este mai mult un tovarăș, un coleg.", a explicat Nadal.
Nadal a încercat, în tinerețe, să-i calce pe urme unchiului său, însă a ales tenisul în detrimentul fotbalului:
"Jucam bine fotbal, dar tenisul a fost mult mai special pentru mine. Toni (n.r. - unchiul și fostul antrenor al lui Rafa) a fost foarte solicitant, spre norocul meu.", a mai spus Rafa.
Rafael Nadal a câștigat în această toamnă al 13-lea titlu la Roland Garros, după o finală în care nu i-a oferit vreo șansă lui Novak Djokovic.
"Cum mi s-a întâmplat mie, i se poate întâmpla oricui. Sunt un om normal, cu nesiguranțele și fricile lui. Mă gândesc în fiecare zi la ce se poate întâmpla, în fața oricărui adversar, iar asta mă ajută enorm.", a încheiat Nadal.
Roland Garros
Ce șanse are Halep să treacă de Swiatek, la Roland Garros, în optimi? Andy Roddick a dat verdictul
ACUM 2 ORE
Roland-Garros
Simona Halep, traseu infernal la Roland Garros! Românca s-ar putea duela repede cu Iga Swiatek
ACUM 12 ORE