Djokovic e azi în fața primului meci de anul acesta. În direct la Eurosport 2, sârbul va debuta la Dubai, acolo unde nu are nevoie de dovadă că s-a vaccinat pentru a evolua. Dacă Nole și-a făcut clară poziția vizavi de libertățile și opțiunile personale, Nadal a fost mereu un militant pentru vaccinare. Chiar și așa, ibericul înțelege cât de mult înseamnă sârbul pentru tenis și speră că acesta va putea evolua cât mai mult.
"Nu știu dacă și cât va afecta un Grand Slam absența lui Djokovic, dar cu siguranță că îi va afecta lui palmaresul. Fiecare ia deciziile pe care le simte și trebuie să trăiască cu ele. În acest sens, să sperăm că pandemia se îmbunătățește din toate punctele de vedere și nu o să mai fie restricții. Fie că este vaccinat sau nu, bine ar fi ca Novak să joace din nou. Dacă Djokovic poate juca la un Grand Slam fără a fi vaccinat, este binevenit", a spus Nadal citat de Marca.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ORĂ
CUM A FOST TRATAT DJOKOVIC DE CEILALȚI JUCĂTORI DIN CIRCUIT CÂND ȘI-A FĂCUT APARIȚIA LA DUBAI, TURNEU UNDE JOACĂ AZI

Nadal, despre titlul de GOAT în tenis

Odată cu victoria de la Australian Open, Nadal a devenit primul jucător din lume care ajunge la 21 de Grand Slamuri. Mulți îl văd, în acest context, cel mai bun din istorie, dar "Matadorul" rămâne modest. Această titulatură e extrem de subiectivă și ibericul e mulțumit că a avut o carieră de excepție, care i-a adus mult mai mult decât ar fi sperat.
"Nu depinde de mine să vorbesc despre asta pentru că nu aș fi obiectiv. Înțeleg dezbaterea. În cele din urmă, s-ar putea să se facă o ierarhie în funcție de gustul fiercăruia. Atât eu, cât și Federer sau Djokovic am făcut mai mult decât am visat. Eu nu mă gândesc foarte dare la aceast dezbatere, mă dedic jocului. Pot exista argumente de diferite feluri pentru titlul de "GOAT" și, în funcție din ce unghi privești, ele pot fi valide", a mai spus "Matadorul".
Nadal va participa în această săptămână la Acapulco, turneu în care sunt prezenți jucători ca Medvedev, Zverev, Tsitsipas sau Berrettini. Rafa va debuta cu uriașul Opelka, mașina de ași aflată într-o formă de excepție (a câștigat două turnee în utlimele săptămâni).
"Nu cred că este un jucător pe care vrei să îl ai adversar într-un prim tur. Tocmai a câștigat la Dallas și a făcut finală la Delray Beach (n.r. a câștigat și la Delray Beach, dar Rafa acordase interviul înainte de acea partidă). Principala așteptare de la Acapulco este să joc cât mai bine, după această perioadă aglomerată. După Australia, am analizat timp de două săptămâni cum a răspuns corpul meu. În ceea ce privește durerea, corpul meu a răspuns bine și de aceea sunt aici", a concluzionat Rafa.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 4 ORE