Articol scris de Răzvan Rădulescu
În vârstă de 36 de ani, Rafal Nadal a câștigat la începutul acestui an al doilea trofeu de Grand Slam din carieră la Australian Open. Câteva luni mai târziu, "matadorul" avea să ridice al 14-lea trofeu de Grand Slam la Roland Garros, o performanță care a intrat în istoria tenisului.
Tenismenul spaniol a devenit jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam câștigate în carieră. Fostul lider ATP i-a depășit pe Novak Djokovic (21) și Roger Federer (20). Djokovic a redus din diferență în urma triumfului pe iarba londoneză, însă este puțin probabil ca jucătorul sârb să călătorească în State, pentru ultimul mare turneu al anului și astfel ratează șansa de a-l egala pe marele campion spaniol.
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
ACUM O ZI

Nadal: "Trebuie să lași deoparte alte lucruri"

Rafael Nadal a vorbit despre sacrificiile pe care trebuie să le facă un jucător de tenis și a oferit sfaturi tinerilor aflați la început de drum: "Acesta este sfatul pe care l-aș da tinerilor: nu uitați să vă distrați, să luptați pentru visele voastre și să vă înconjurați de oameni buni", au fost cuvintele lui Rafa, citate de tennisworldusa.
Marele campion a mărturisit că nu a putut să petreacă timpul dorit cu familia și prietenii. Astfel, Nadal a profitat la maxim de fiecare oportunitate: "Nu sunt bun la a da sfaturi, dar spun mereu că pentru a fi profesionist sau pentru a-ți dedica viața unui lucru trebuie să lași deoparte alte lucruri", a adăugat Rafa Nadal.
"Cariera mea a fost întotdeauna o prioritate, dar asta nu m-a împiedicat să ies cu prietenii și să mă distrez, să fac lucrurile pe care le face un tânăr normal, deși le-am făcut de mai puține ori", a încheiat spaniolul.
Citește și:

Rafael Nadal va juca la Montreal

Spaniolul a reluat antrenamentele în această săptămână. Fostul lider ATP a fost nevoit să abandoneze în semifinalele competiției de la Wimbledon, din cauza unei rupturi în zona abdominală. Spaniolul este așteptat să revină pe terenul de la Montreal unde a fost campionul ultimei ediții jucate la acest turneu, în 2019.
Nadal îl învingea în finală pe Medvedev cu scorul de 6-3, 6-0. Spaniolul s-a impus în alte două rânduri la turneul canadian. În 2005, când a trecut de Aggasi și în 2013 unde l-a învins pe Raonic. Turneul de la Montreal se desfășoară în perioada 5-14 august, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Western & Southern Open
Nadal a confirmat prezența la Cincinnati. Spaniolul, pregătiri pentru ultimul Grand Slam al anului
10/08/2022 LA 21:04
Tenis
US Open organizează un eveniment caritabil pentru Ucraina. Nadal și Swiatek, principalele prezențe
10/08/2022 LA 16:56