Sârbul a fost eliminat în sferturi la Mastersul de la Shanghai, Tsitsipas revenind spectaculos și asigurându-și calificarea la Turneul Campionilor: 3-6, 7-5, 6-3.
Învingător la Shanghai în 2018, Nole va pierde 820 de puncte, astfel că diferența dintre el și Rafa în clasamentul ATP se reduce la 320 de puncte.
Ca atare, sunt șanse uriașe ca sârbul să fie depășit de "Matador", care e marele favorit să termine anul pe locul 1 mondial. Djokovic a făcut finală atât la Paris, cât și la Turneul Campionilor, în 2018, astfel că dacă nu va atinge aceleași faze va fi depășit de sportivul iberic, chiar dacă acesta nu ar participa.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 3 ORE

Nadal revine în circuit

Accidentarea de la finalul lui septembrie nu e nici pe departe una care să pună în pericol prezența lui Nadal la Mastersul de la Paris și Turneul Campionilor. Recuperarea e deja completă și ibericul se pregătește să termine în glorie unul dintre cei mai buni ani din carieră, în care a câștigat Roland Garros și US Open. Nadal a ajuns la 19 Grand Slamuri, iar la Australian Open 2020, competiție transmisă în direct de Eurosport, va avea ocazia să îl egaleze pe Roger Federer, liderul absolut al Grand Slamurilor câștigate.
"Am avut un an foarte bun, în ciuda problemelor fizice. După Barcelona, am fost în stare să joc, totuși, la toate turneele la care am dorit. După finala de la US Open, m-am resimțit. La Laver Cup, deși a fost minunat, am simțit dureri la mână. Recuperarea a decurs bine și acum sunt apt să termin sezonul așa cum mi-am dorit", a spus marele campion din Manacor, într-un interviu dat ieri la Madrid pentru Telefonica.
196 de săptămâni a petrecut Nadal ca lider în clasamentul ATP. El a devenit numărul unu mondial pentru prima oară în vara lui 2008, după victoria în fața lui Federer la Wimbledon. Ibericul a fost pentru ultima oară în fotoliul de lider între iunie și noiembrie 2018, înainte ca Djokovic să îl depășească.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Cîrstea și Begu, primele românce care intră în arenă
ACUM 4 ORE
Australian Open
Zverev, declarație controversată: "Cred că mulți jucători au acum Covid"! Argumentele germanului
ACUM 4 ORE