De curând, liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a declarat că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie înainte ca jucătorii să înceapă participarea la turneele întrerupte acum din cauza pandemiei de coronavirus. Marele campion sârb a precizat că vrea să poată alege singur pentru corpul și organismul lui.
Personal, nu sunt de acord cu vaccinarea şi nu aş dori să fiu forţat de cineva să fiu vaccinat pentru a putea călători. Dar dacă devine obligatoriu, ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propria mea părere în privinţa acestui aspect şi habar nu am dacă se va schimba la un moment dat. Teoretic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie - deşi e puţin probabil- înţeleg că un vaccin va deveni obligatoriu imediat după ieşirea din carantină, dar ştiu şi că încă nu există un vaccin.

Rafael Nadal intervine în subiectul momentului

US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
ACUM 16 ORE
Nadal, pe de altă parte, al doilea cel mai titrat jucător de tenis din istorie, este de părere că toți jucătorii trebuie să se supună regulilor pe care oficialii ATP le vor implementa odată cu reluarea competițiilor și posibilitatea existenței unui vaccin. Ibericul a menționat că rivalul lui va trebui să se conformeze regulilor.
Nu știu, eu în această problemă sunt nimeni. Nimeni nu poate forța pe nimeni să facă ceva, toată lumea este liberă să facă ce vrea, dar adevărul este că dacă faci parte dintr-un circuit, poate că toți trebuie să ne supunem regulilor necesare. Așa că dacă circuitul ne obligă să ne vaccinăm ca să putem călători pentru a-i proteja pe ceilalți, atunci Djokovic va trebui să se vaccineze dacă vrea să continue să joace tenis la cel mai înalt nivel. Este o obligație. Aici mă refer la el, la toată lumea, la mine de asemenea. Toată lumea va trebui să facă asta, așa cum trebuie să stăm toți acasă acum. Dacă ATP sau ITF ne forțează să luăm un vaccin pentru a juca tenis, atunci asta trebuie să facem. Regulile trebuie respectate – Nadal, pentru La Voz de Galicia
Experţii au anunţat că un vaccin contra coronavirusului nu va fi gata mai devreme de anul viitor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
IERI LA 16:04
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
IERI LA 08:58