Nadal, locul 5 în clasamentul ATP, s-a calificat cu uşurinţă în turul secund la turneul ATP 500 de la Acapulco (Mexic), marţi, dar nu crede că îl va putea detrona pe sârbul Novak Djokovic sau pe posibilul său succesor, rusul Daniil Medvedev.
"Eu cred că este o altă epocă. Problemele mele fizice mă împiedică, din păcate, să pot încă spera să redevin numărul unu", a spus spaniolul într-o conferinţă de presă după victoria în faţa americanului Denis Kudla.

Rezumatul partidei Nadal - Kudla, de la Acapulco

Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
ACUM 10 ORE
CITEŞTE ŞI:
ZVEREV RISCĂ SĂ PRIMEASCĂ CEA MAI MARE AMENDĂ DIN ISTORIA TENISULUI. CE SPUNE REGULAMENTUL

Nadal: "Locul 1 în lume nu mai este un obiectiv"

Nadal a devenit lider mondial pentru prima oară pe 18 august 2008 şi nu a mai urcat pe acest loc din 10 ianuarie 2020. El se menţine, totuşi, între cei mai buni cinci jucători mondiali, la 150 de puncte de locul 4, grecul Stefanos Tsitsipas.
"M-am simţit uneori în poziţia de a fi numărul unu, dar condiţia mea fizică nu-mi mai permitea. Astăzi, obiectivele mele sunt diferite, nu vreau să continui cu acest scop, pentru că ar fi o greşeală să perseverez în asta", a subliniat Nadal.
Înaintea victoriei de la Australian Open, el a stat departe de terenul de joc timp de patru luni, pentru a-şi vindeca problema avută de ani buni la piciorul stâng, pentru ca apoi să se îmbolnăvească de coronavirus, la finele anului trecut.
"Au trecut ani de când joc mai puţin. Sunt întrebat dacă voi reduce în continuare numărul apariţiilor mele, dar dacă aş face asta, atunci ar fi mai bine să părăsesc tenisul", a conchis jucătorul spaniol.
Sursa: Agerpres
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 13 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 15 ORE