Departe de forma maximă, după accidentarea care l-a forțat să abandoneze înainte de semifinala cu Shapovalov, de la Paris, Rafa a luptat incredibil contra lui Medvedev, într-un meci ce părea pierdut.
"Am fost foarte norocos. Îmi pare rău pentru Daniil, e o înfrângere grea. A jucat mult mai bine decât mine în al treilea set. E una din acele zile, una din 1000, în care câștigi. Din experiența personală știu cât de greu e să închizi astfel de meciuri, mai ales când ai două break-uri în față și pierzi unul", a spus Rafa la final.
Chiar și așa, Nadal nu e deloc sigur de calificarea în semifinale, chiar dacă îl va învinge în ultima partidă pe Tsitsipas, jucător deja calificat.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Swiatek, Medvedev, Badosa și Tsitsipas, printre protagoniștii zilei
ACUM 28 MINUTE
Asta pentru că, dacă Zverev se va impune în duelul cu Medvedev, germanul va obține biletele pentru penultimul act. Concret, Rafa are nevoie să își câștige meciul cu liderul grupei și ca Medvedev, fără victorie până acum, extrem de obosit și cu moralul la pământ după partida cu Nadal, să îl învingă pe Zverev.

Calculele în grupa Andre Agassi, la Turneul Campionilor

Și în grupa cealaltă situația e destul de clară. Thiem e deja în "careul de ași", austriacul urmând a fi urmat de învingătorul partidei Djokovic-Federer, de azi.
De notat că Nadal are o șansă mare să termine anul pe locul 1, după victoria de ieri. Acum, Djokovic are nevoie de câștigarea turneului pentru a-l detrona pe "Matador" de pe prima poziție în ierarhia ATP. Dacă va termina pe locul întâi anul 2019, Rafa îi va egala pe Djokovic, Federer și Connors în clasamentul sportivilor cu cele mai multe locuri întâi la final de an (5). Lider absolut continuă să fie Pete Sampras, cu șase astfel de clasări.
Roland Garros
Irina Begu - Leolia Jeanjean, în turul 3 la Roland Garros, LIVE de la ora 12:00, pe Eurosport 2
ACUM 2 ORE
Roland-Garros
Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros
ACUM 10 ORE