Cursa titlurilor de Grand Slam a fost condusă de Roger Federer până în toamna anului trecut, atunci când elvețianul a fost egalat de Rafael Nadal după ce spaniolul s-a impus în finala de la Roland Garros în fața marelui rival, Novak Djokovic. Sârbul are în acest moment 18 titluri majore în palmares, însă este cel mai tânăr dintre cei trei titani ai sportului alb.
Totuși, Rafael Nadal are șansa istorică la începutul lunii iunie să treacă pe primul loc în acest clasament. Ibericul este de departe cel mai mare tenismen de zgură din câți au jucat pe această suprafață. Rafa a câștigat deja 13 titluri la Paris, iar anul acesta este în continuare marele favorit la câștigarea titlului pe zgura pariziană, pe care a scris istorie de atâtea ori (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020).

Cine e cel mai mare tenismen din istorie în opinia lui Patrick Mouratoglou

Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 13 ORE
Chiar dacă este cel mai dominant tenismen pe această suprafață, Rafa Nadal nu se bucură de încrederea lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams. Tehnicianul francez l-a "sărit din schemă" pe Nadal atunci când a fost întrebat cine crede că este cel mai mare jucător de tenis din câți au existat până în prezent.
"Nu mi se pare o întrebare prea dificilă. Djokovic domină lumea tenisului atunci când e la nivel maxim, iar el de obicei știe să se mențină sus pentru mult timp. Dacă voi îmi spuneți că Roger Federer este cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor, atunci eu cred că Novak este cel mai puternic din câți au existat", a spus Patrick Mouratoglou înaintea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, care va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Clasamentul titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer, Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 18
  • 4 Pete Sampras 14
  • 5 Roy Emerson 12
  • 6 Rod Laver, Bjorn Borg 11 etc.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 19 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM O ZI