Noul antrenor al Simonei Halep pariază pe Djokovic în lupta pentru cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie. Momentan, Nadal e în avantaj, cucerind la Australian Open al 21-lea astfel de turneu din carieră, însă problemele de la picior și, mai nou, de la coaste pun sub semnul întrebării sezonul de zgură.
Djokovic are capacitatea să se impună pe toate suprafețele, fiind mare favorit la Wimbledon. În plus, el nu a avut probleme atât de mari cu accidentările și e și cu un an mai tânăr decât "Matador", suficiente argumente pentru ca antrenorul francez să parieze pe sârb.
"Dacă analizezi situația per ansamblu, cred că Novak e în pole-position să obțină mai multe Grand Slamuri. A câștigat în ultimii ani mai multe turnee de Mare Șlem decât oricine. Pe de altă parte, Rafa are o încredere deosebită după acest start de sezon, a câștigat aproape tot. Dar să nu uităm de problemele lui Nadal de sănătate, acestea pot conta mult în ecuație. E o bătălie strânsă între cei doi, dar îl văd pe Djokovic în avantaj, chiar dacă în prezent acesta nu are meciuri în picioare", a spus Mouratoglou, citat de tennisworldusa.org.
Roland Garros
LIVE BLOG ROLAND GARROS ZIUA 1 | Sorana Cîrstea o înfruntă ACUM pe Tatjana Maria pe Eurosport 2
ACUM 2 ORE
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP L-A LĂSAT PE MOURATOGLOU FĂRĂ CUVINTE: "AȘA CEVA E FOARTE RAR!". CUM L-A CUCERIT DEFINITIV

Djokovic, favorit și la Roland Garros, crede Mouratoglou

Nadal a câștigat 13 titluri la Roland Garros, însă ediția din acest an e văzută de Mouratoglou cea mai deschisă din ultimul deceniu și jumătate. Asta pentru că Rafa e accidentat și nu se știe când va reveni în turnee. "Matadorul" va fi cu siguranță apt pentru al doilea Grand Slam al anului, dar s-ar putea să sosească la Paris fără meciuri în picioare, ceea ce se poate dovedi decisiv.
Pe de altă parte, dacă Djokovic va reuși turnee bune la Monte Carlo, Roma și Madrid, înainte de Roland Garros, el s-ar putea transforma în mare favorit. Asta și pentru că, într-o eventuală confruntare cu Nadal în semifinale sau finală, va avea un avantaj psihologic. În "careul de ași" de anul trecut de la Paris, Rafa a fost învins de Nole după o bătălie epică, de 4 seturi, iar acea întâlnire a săpat adânc în încrederea celui mai mare jucător pe zgură din istorie.
"Dacă ne gândim la Roland Garros în acest moment, am putea fi tentați să credem că e cel mai deschis turneu din ultimii 15 ani. Dar dacă Novak va câștiga partide și turnee în sezonul de zgură, nu va mai fi așa deschis. Pentru că dacă Nole e la nivel de vârf - fie și pe zgură - cred că e cel mai bun din lume. E poate ciudat să spun asta, având în vedere cât de dominant a fost, de-a lungul timpului, Rafa la Paris. Dar să nu uităm că Djokovic l-a învins de foarte multe ori pe Nadal și pe zgură. Dacă se vor întâlni din nou în fazele finale de anul acesta, partida din 2021 va conta mult. Pentru că Rafa nu a uitat acea conftuntare, iar Djokovic va fi și mai agresiv, mai încrezător, după semifinala de anul trecut", a mai spus Mouratoglou.
Dacă Nadal se recuperează după accidentarea suferită la Indian Wells, Djokovic e gata pentru Monte Carlo, primul mare turneu pe zgură al sezonului. Turneul din Principatul monegasc e în direct pe Eurosport, în perioada 9 - 17 aprilie.
Tenis
Roland Garros (22 mai - 5 iunie) pe Eurosport și Eurosport Player
ACUM 3 ORE
Tenis
Carlos Alcaraz despre cariera sa: "Cred că am crescut mult. Sunt un alt jucător acum!"
ACUM 3 ORE