Rafa Nadal și Carlos Alcaraz sunt comparați din ce în ce mai des de specialiștii din tenis. Chiar dacă "Matadorul" se apropie de finalul carierei, iar Alcaraz abia a explodat în circuit, sunt destule voci care susțin că mai tânărul iberic are potențialul de a atinge sau chiar depăși performanțele celui mai de succes jucător din istorie când vine vorba de numărul de titluri de Grand Slam.
Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a făcut o analiză amplă a jocului celor doi sportivi, și a scos în evidență faptul că Alcaraz este superior la un aspect esențial: returul. Cunoscut ca un antrenor "obsedat" de statistici, Mouratoglou și-a argumentat opinia prin cifre, care vorbesc de la sine despre valoarea lui Alcaraz.
"Rafael Nadal are unele dintre cele mai bune statistici la retur din circuitul ATP. El a câștigat mai multe game-uri la retur decât oricine și are cel mai mare procentaj, 33,5%. Dar un jucător îl învinge pe Rafa în statisticile de retur în acest sezon: Carlos Alcaraz.
US Open
Carlos Alcaraz poate deveni lider mondial înainte de US Open! În ce scenariu s-ar întâmpla "minunea"
05/08/2022 LA 19:24
Știați că Alcaraz câștigă 51,8% din game-urile contra serviciului atunci când ia primul punct? Pentru a pune asta în perspectivă, media în circuit la acest capitol este 38,4%. Alcaraz e lider detașat și când își adjudecă primele două puncte din game-urile de retur, câștigând 77,8% dintre ele, adică cu 5 procente mai mult decât Rafa. Media circuitului este de 59,4%. Când se află la retur și scorul este 30-30, Alcaraz câștigă 38,5% din game-uri, având de asemenea un procentaj mai bun decât Rafa", a spus Mouratoglou într-un videoclip postat pe contul personal de Instagram, citat de Eurosport Spania.
Citește și:

Mouratoglou a scos în evidență superioritatea lui Alcaraz față de Nadal la retur

Francezul a mers și mai departe și a explicat care e mare avantaj a lui Alcaraz atunci când joacă împotriva serviciului: "La retur, Alcaraz se plasează relativ departe, dar avansează cât poate de mult pentru a întâlni mingea. Pregătirea lui este scurtă, dar are o urmărire completă. Odată ajuns în raliu, Alcaraz face tot posibilul pentru a neutraliza punctul și încetul cu încetul el câștigă controlul. Mulți oameni spun că Alcaraz este un Rafa al noii generații de jucători".
Rafael Nadal și Carlos Alcaraz vor avea un program diferin în perioada următoare. "Matadorul" s-a retras de la Montreal din cauza problemelor medicale, iar mai tânărul său conațional merge în Canada cu ambiții mari.
Murcianul va avea un debut lejer la Rogers Cup. După un prim tur liber, va juca pentru un loc în optimi cu învingătorul disputei Tommy Paul - Vasek Pospisil. În cazul în care va merge până la capăt la turneul de săptămâna viitoare, Alcaraz poate spera că va ajunge lider mondial înainte de US Open, dar nu depinde numai de el, ci are nevoie ca Daniil Medvedev să părăsească prematur Mastersurile de la Montreal și Cincinnati.
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02
Tenis
Federer, Nadal și Djokovic, "ca vinul". Jucătorii cu cele mai multe titluri majore după 30 de ani
03/08/2022 LA 14:26