Săptămâna aceasta se desfășoară la Madrid Cupa Davis, o competiție cu format diferit față de cele de până anul acesta. Ediţia din 2019 a Cupei Davis, cu 18 echipe într-un turneu final (şase grupe de trei) disputat într-o săptămână, într-un oraş, este prima care înlocuieşte formatul de până în 2018, care presupunea o întâlnire pe terenul uneia dintre formaţii, la fiecare duel.
La începutul anului 2020, între 3 și 12 ianuarie, se va organiza ATP Cup, o competiție asemănătoare cu Davis Cup, organizată de Asociaţia Tenismenilor Profesionişti. Acest turneu, la fel ca Davis Cup, se află la prima ediţie în acelaşi format, cu grupe, apoi întâlniri elimiantorii. La Cupa ATP vor participa 24 de echipe, iar întâlnirile vor avea loc în trei oraşe, Sydney, Perth şi Brisbane.

Nadal și Djokovic vor o singură competiție pe echipe

Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 3 ORE
"Nu văd două cupe mondiale într-o lună, în calendarul nostru. Avem ocazia de a avea în sfârşit o mare competiţie. Este important ca ATP şi ITF să-şi unească eforturile, mai ales că o mare companie precum Kosmos este gata să muncească din greu pentru a ridica această competiţie la un alt nivel. Deci dacă îmi cereţi părerea, nu există altă cale decât cea de a avea o singură mare, mare competiţie: ATP, ITF, Kosmos, Cupa Davis, Cupa Mondială... nu contează cum se va numi. Încă eu cred că numele potrivit ar fi Cupa Davis, pentru că face parte din istoria sportului nostru", a afirmat Nadal, conform AFP.
"Sunt sigur că organziatorii (nr. - Cupei Davis) dau totul pentru a face o săptămână de succes, un eveniment de succes. Este multă responsabilitate şi presiune pe ei deoarece este vorba de cea mai tradiţională competiţie, una isorică din sportul nostru. Este o imensă povară istorică pe umerii lor să o facă bine. Dar apoi, bineînţeles, programarea a fost o problemă, atât pentru Cupa ATP, cât şi pentru Cupa Davis. În opinia mea, se pot combina cele două. Am participat la discuţii în Consiliul jucătorilor, au fost diferite variante în ultimii trei ani. Este foarte complex. Nu este uşor să faci vreo schimbare în sportul nostru. Privind pe termen lung, eu personal consider că două evenimente nu pot coexista la şase săptăâmni diferenţă. Este prea aglomerat", a precizat la rândul lui și Djokovic, potrivit Reuters.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Auger-Aliassime, 2-1 la seturi cu Medvedev, live pe Eurosport 1
ACUM 4 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 6 ORE