Nadal s-a calificat în al 15-lea sfert de finală la Madrid, după ce a trecut în minimum de seturi de un jucător în formă, Popyrin. De 5 ori campion la Caja Magica, "Matadorul" a ajuns la 7 meciuri la rând câştigate pe zgură. Anul acesta el a fost învins de doar două ori - la Tsitsipas (sferturi Australian Open) şi la Rublev (sferturi Monte Carlo). În acest moment, cel mai mare jucător din toate timpurile pe zgură pare să fi intrat în zonă, şi-a regăsit cadenţa şi este de neînvins pe suprafaţa sa favorită.

Nadal - Zverev (ora 16:00, Eurosport 2). Rafa, faţă în faţă cu istoria

Ibericul are perspectiva celei de-a 74 semifinale de Masters 1000 (Djokovic are "doar" 69, iar Federer 66), astfel că Zverev ştie că are şanse reduse să producă surpriza.
Wimbledon
Simona Halep revine încrezătoare la Wimbledon. Super-anunţul făcut de marea noastră campioană
ACUM 3 ORE
"Nu există vreun lucru mai greu în tenis decât să joci împotriva lui Rafa pe zgură. Faptul că trebuie să evoluez împotriva lui în Spania face ca misiunea pe care o am să fie şi mai dificilă. Dar sunt genul de jucător care adoră provocările, abia aştept să îl am pe Nadal în faţă", a spus Zverev, citat de atptour.com.
Nadal îl conduce cu 5-2 pe Zverev în întâlnirile directe, dar germanul a câştigat ultimele două confruntări. Ambele au avut loc, însă, în sală, acolo unde suprafaţa e cea mai rapidă, iar Rafa nu se simte deloc confortabil.
Învingătorul din sfertul Nadal - Zverev va da piept în semifinale cu cel care câştigă duelul Thiem - Isner. Americanul a servit incredibil în capitala Spaniei (29 de aşi ieri, cu Rublev), însă austriacul e mare favorit. Am putea asista, aşadar, la o semifinală Nadal - Thiem, o reeditare a finalelor de la Roland Garros 2018 şi 2019.
Programul sferturilor de finală de la Madrid
  • Thiem - Isner (ora 14:00)
  • Nadal - Zverev (nu mai devreme de 16:00)
  • Bublik - Ruud (nu mai devreme de 20:00)
  • Berrettini - Garin (nu mai devreme de 21:30)
Toate partidele sunt în direct pe Eurosport 2 şi Eurosport Player.
Wimbledon
De cine se teme cel mai mult Djokovic la Wimbledon 2021: "Sper să nu fie pe partea noastră"
ACUM 5 ORE
Wimbledon
"Roger, cine va termina cariera cu cele mai multe Grand Slamuri cucerite?". Răspunsul surpriză
ACUM 7 ORE