Astfel, Naomi Osaka a cucerit primul ei titlu în Japonia, țara pe care o reprezintă, în ciuda faptului că are reședința la Boca Raton, Florida, în Statele Unite ale Americii. Ea a câștigat “Toray Pan Pacific Open”, de categorie Premier, după ce a trecut de Tomova, Putintseva, Mertens și Pavlyuchenkova. Japoneza nu a cedat niciun set în cadrul competiției de la Osaka.

Naomi Osaka, primul titlu cucerit în țara natală: "Asta îl face și mai special decât e"

Naomi Osaka nu mai câștigase un titlu de la Australian Open 2019, atunci când o învinsese în ultimul act pe Petra Kvitova, scor 7-6, 5-7, 6-4. În afară de acest triumf, Osaka mai cucerise US Open 2018 (finală cu Serena Williams) și Indian Wells 2018 (finală cu Daria Kasatkina). Astfel, turneul de la Osaka este primul ei succes în țara natală.
Australian Open
Naomi Osaka merge în turul 2 la Australian Open 2022, după victoria cu Osorio Serrano
ACUM 6 ORE
Am jucat o mulțime de finale aici. Asta e deja a treia, așa că sunt foarte bucuroasă că am fost în sfârșit capabilă să câștig, mai ales că totul se desfășoară în orașul în care m-am născut, asta îl face și mai special decât e. Cred că serviciile mele au fost cu adevărat grozave în ultimele două meciuri. Cred că asta m-a ajutat mult, în special împotriva Anastasiei care returnează atât de bine. Mi-am dorit foarte mult să câștig aici. Cred că ce am învățat după această săptămână este cum să mă concentrez asupra fiecărui punct, cum să am o energie foarte pozitivă pe teren”, a spus Naomi Osaka la conferința de presă de după finală.

Naomi Osaka s-a despărțit de antrenorul Jenkins înainte de succesul de la Osaka

După ce a fost învinsă în optimile de finală la US Open 2019 de către Belinda Bencic, Naomi Osaka, în poziția de campioană en-titre, a luat hotărârea de a continua în circuit fără antrenor. Prin urmare, s-a despărțit de antrenorul Jermaine Jenkins, fostul partener de antrenament al lui Venus Williams.
Jenkins îl înlocuise pe Sascha Bajin în luna februarie, însă Naomi Osaka nu a reușit să se impună la niciun turneu avându-l alături de ea pe Jermaine. După ce s-a despărțit de el și a rămas fără un tehnician care s-o sfătuiască în privința adversarelor din circuit, Osaka a confirmat la competiția din Japonia și s-a impus în finală, câștigând al patrulea titlu al carierei.
Australian Open
Australienii au publicat programul primei zile. Djokovic va fi înlocuit de un Lucky Loser, Caruso
IERI LA 06:05
Australian Open
Specialiştii au dat verdictul: Simona Halep face un Australian Open mare. Care e finala preconizată
IERI LA 16:19