La scurt timp după despărțirea de Bajin, jucătoarea de tenis din Japonia a început să lucreze cu Jermaine Jenkins, însă nici parteneriatul lor nu a durat prea mult. După șase luni, nipona și antrenorul american s-au despărțit, iar Osaka a rămas din nou fără un tehnician în echipă chiar înainte de turneul organizat în orașul natal, Osaka. Ulterior, Naomi s-a impus la Osaka și a cucerit astfel al doilea titlu al sezonului.
La turneul de la Beijing, Naomi Osaka a anunțat că tatăl ei, Leonard Francois, a început să vină cu ea la turnee pentru a o sfătui din perspectiva unui antrenor de tenis, așa cum o făcea pe vremuri, înainte ca Osaka să devină un adevărat star în tenisul mondial feminin. Decizia pare a fi una câștigătoare. Osaka s-a impus la competiția din orașul japonez Osaka și a ajuns în optimile de finală la China Open.

Naomi Osaka, antrenată de tatăl ei

Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM 11 ORE
Ea se va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu Alison Riske. Anterior, după ce a învins-o pe Andrea Petkovic, Osaka le-a spus jurnaliștilor prezenți la conferința de presă că tatăl ei a început să o antreneze. Ea a mărturisit că se înțeleg foarte bine, iar că maniera pe care o folosește tatăl ei în sesiunile de pregătire i se potrivește de minune.
M-a dus puțin cu gândul la ce se întâmpla cândva pentru că el a fost mereu alături de mine, dar obișnuia să stea în umbră pentru majoritatea timpului. Aș spune că este o persoană care cunoaște jocul meu cel mai bine. Aceste zile de pregătire au fost cu adevărat nostalgice pentru mine. Cred că ne înțelegem foarte bine, atât pe teren, cât și în afara lui. Știe tot ce se întâmplă. Îi place să spună despre tenis că nu este atât de complicat," a spus Osaka la Beijing.
În vârstă de 21 de ani, Naomi Osaka a trecut la Beijing de Pegula și Petkovic, iar în continuare o va întâlni la China Open pe Alison Riske. Jucătoarea din Japonia a înregistrat deja o serie de șase victorii consecutive. Câștigătoare a două turnee de Grand Slam în carieră, Osaka a cucerit anul acesta două titluri: la Australian Open și Osaka.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 11 ORE
Australian Open
Câte "winners" a reușit în turul 2 la AO sportiva calificată cu o singură lovitură câștigătoare
ACUM 13 ORE