La turneul de la Roland Garros, Naomi Osaka adus după sine o adevărată "furtună" în momentul în care a anunțat că nu va mai participa la conferințele de presă. Jucătoarea din Japonia s-a retras înaintea turului al doilea după ce a fost amendată și amenințată cu excluderea din competiții de către organizatorii celor patru turnee de Grand Slam.
După aproape o lună și jumătate de la acel moment, Naomi Osaka a vorbit despre episoadele de depresie și despre conflictul cu presa. Nipona a comentat pentru revista Time evenimentele de la Roland Garros, iar acum, când se află la Cincinnati, Osaka a oferit noi detalii despre motivul pentru care a rupt orice legătură cu presa.

Naomi Osaka oferă răspunsuri: de ce a rupt orice legătură cu presa

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
"Mă întrebam de ce sunt atât de afectată de ce mi se întâmplă, de ce am decis să fac asta în primă fază (n.r. să nu mai participe la conferințele de presă). Apoi m-am gândit imediat la momentele când văd titlurile pe care jurnaliștii le dau. Mi-era teamă când vedeam că un jucător pierdea, iar a doua zi citeam că a fost un <colaps> sau <că nu mai sunt atât de buni ca înainte>.
Apoi m-am gândit că doar prin faptul că mă trezesc în fiecare zi este o victorie. Alegerea de a merge acolo, pe teren, de a lupta, de a mă vedea cu fanii, faptul că văd atât de mulți oameni care vin să mă privească jucând tenis, asta în sine reprezintă o victorie. Nu sunt sigură unde anume, pe parcursul călătoriei, am început să mă desensibilizez și să mă gândesc că nu mai e o victorie pentru mine. Am simțit că nu sunt recunoscătoare pentru ce mi se întâmplă", a spus Naomi Osaka la Cincinnati.
Înaintea turneului de la Cincinnati, la conferințele de presă, Naomi Osaka a fost protagonista unui moment delicat. La prima conferință de presă de după retragerea sa de la Roland Garros, sportiva din Japonia a izbucnit în lacrimi în timpul întrebărilor adresate de jurnaliști.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51
Roland Garros
Bookmaker-ii nu o pot ignora pe Simona Halep la Roland Garros! Cotele pentru tabloul feminin
14/05/2022 LA 13:57