Naomi Osaka este una dintre cele mai influente sportive din 2021. De 4 ori câștigătoare de Grand Slam, Osaka se află în compania unor alți sportivi precum LeBron James sau Simone Biles în topul sportivilor influenți din acest an, potrivit celor de la Sports Business Journal.
Un adevărat model pentru fanii săi din întreaga lume, Naomi Osaka a devenit și o voce importantă în ceea ce privește sănătatea mintală. În acest an, jucătoarea din Japonia s-a retras de la Roland Garros și Wimbledon, după ce inițial refuzase să mai discute cu jurnaliștii în cadrul turneului de la Paris. Aceasta a precizat că a suferit de depresie după ce a câștigat primul său Grand Slam, la US Open 2018, iar discuțiile cu jurnaliștii au fost, printre altele, motive care au declanșat aceste probleme.
Australian Open
Australian Open Live Blog | "Nemuritorul" Nadal şi Barty, în semifinale. Berrettini - Monfils e acum
ACUM 2 MINUTE
https://i.eurosport.com/2021/02/20/2998881.jpg
În acest an, Osaka a obținut și al patrulea său titlu de Grand Slam, după ce s-a impus la Australian Open. Ea a învins-o în ultimul act de la Melbourne pe Jennifer Brady, scor 6-4, 6-3, într-o finală pe care a dominat-o de la un capăt la altul.
În acest moment ea se află pe locul 13 în ierarhia WTA și este de așteptat să participe la Australian Open în luna ianuarie, în primul turneu de Grand Slam al anului 2022. Ultima sa partidă a avut loc la US Open, în turul 3, atunci când a fost învinsă de Leylah Fernandez, jucătoarea ce avea să ajungă până în finală, unde a fost învinsă de Emma Răducanu.

Venus Williams, una dintre susținătoarele lui Naomi Osaka

De 7 ori câștigătoare de Grand Slam, Venus Williams a vorbit despre Naomi Osaka și a declarat că o susține și o apreciază pentru toate demersurile sale din afara terenului de tenis:
"Ce e interesant este că sportivii au foarte multă credibilitate. Pentru că în sport lupți din greu pentru a câștiga, nu există o a doua șansă. Este ceva foarte sincer și credibil când vine vorba de sportivi.
Așa că simplul fapt că sportivii vorbesc despre sănătatea mintală este foarte încurajator. Le oferă oamenilor oportunitatea de a vorbi despre lucruri pe care nu le-au mai discutat cu nimeni, să înceapă conversații noi.
Chiar îmi place acest lucru. Îmi place că aceste fete tinere fac un pas în față pentru a avea grijă de ele și fac tot ce este necesar pentru sănătatea lor pe o durată lungă de timp", a spus Venus Williams.
Australian Open
Australian Open: Defensivă incredibilă a lui Monfils, în disputa cu Berrettini, din sferturi
ACUM O ORĂ
Tenis
Daniel Dobre o vede pe Simona Halep în top: "Mai poate câștiga un Grand Slam"
ACUM O ORĂ