La turneul de la Roland Garros, Naomi Osaka a adus după sine o adevărată "furtună" în momentul în care a anunțat că nu va mai participa la conferințele de presă. Jucătoarea din Japonia s-a retras înaintea turului al doilea după ce a fost amendată și amenințată cu excluderea din competiții de către organizatorii celor patru turnee de Grand Slam.
Ulterior, nipona a explicat de ce a luat această decizie. Deși a precizat că poate nu a gestionat situația în cel mai bun mod posibil, Osaka a mărturisit că anumite comentarii negative de pe rețelele de socializare o afectează în plan mental și de aceea își dorește să ia o pauză mai mare de la tenis. Mai multe nume importante, printre care și Roger Federer, au susținut și aprobat mesajul niponei.
Toray Pan Pacific Open
Accidentare teribilă la turneul de la Tokyo. Naomi Osaka, înmărmurită: "M-am speriat foarte tare"
20/09/2022 LA 14:24

FBI se implică în scandalul anului din tenis și va veghea asupra turneului de la Indian Wells

Naomi Osaka nu va fi prezentă la Indian Wells pentru că pauza de la turnee nu a luat sfârșit pentru ea, însă una dintre cele mai elocvente măsuri se va aplica la turneul cunoscut în circuit și sub numele de "al cincilea Grand Slam al anului", datorită importanței sale, dar și pentru faptul că durează 2 săptămâni, exact ca un turneu major.
Măsura despre care vorbim face referire la faptul că FBI (Biroul Federal de Investigații, aparținând Departamentului de Justiție al Statelor Unite), va veghea asupra turneului din California. Mai exact, investigatorii vor monitoriza rețelele de socializare și vor lua măsuri imediate în acele cazuri în care vor identifica abuzuri împotriva jucătorilor de tenis.
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52
US Open
Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"
31/08/2022 LA 07:42