Naomi Osaka este de departe una dintre țintele preferate ale "haterilor" pe rețelele de socializare. Dacă majoritatea tenismenilor reușesc să facă abstracție de comentariile negative pe care le primesc pe internet, japoneza s-a lăsat afectată în ultimii ani de batjocura unora dintre internauți. Drept urmare, Osaka nu a mai putut evolua la cel mai înalt nivel, iar la Indian Wells a clacat atunci când cineva din tribune i-a strigat ceva ofensator.
Mai exact, Osaka a fost eliminată încă din turul secund la Indian Wells, după ce a fost învinsă în urmă cu o săptămână de Veronika Kudermetova (21 WTA), cu 6-0, 6-4. Osaka a izbucnit în lacrimi în primul set al partidei, când o persoană din public a insultat-o. La finalul partidei, nipona a luat microfonul și le-a ținut un discurs spectatorilor. Nick Kyrgios, care s-a confruntat de asemenea cu depresia, i-a luat apărarea japonezei la o conferință de presă susținută în cadrul turneului californian.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
23/05/2022 LA 13:20

Kyrgios sare în apărarea japonezei Naomi Osaka la Indian Wells

Australianul Nick Kyrgios a vorbit despre criticile pe care tenismenii le primesc în mod constant pe rețelele de socializare: "Personal cred că eu ajut tenisul, atrag atenția asupra lui. Cei care cred altfel sunt doar niște idioți care nu înțeleg deloc sportul nostru. Oamenii și-au dat brusc seama de propria lor importanță. Omule, nu ești important, ești un nimic, ai doar un cont de socializare prin care verși negativitate în strânga și-n dreapta. Nu-mi place asta deloc pentru că afectează foarte mult oamenii. Pe Naomi Osaka au reușit s-o distrugă la nivel mental", a spus Kyrgios la Indian Wells.
De altfel, Naomi Osaka este jucătoarea de tenis care a primit în 2021 cele mai multe mesaje abuzive pe Twitter. Cei de la Pickswise au analizat toate tweet-urile trimise în perioada ianuarie 2021 - decembrie 2021 către tenismeni, cele luate în considerare fiind cele care conțineau cuvinte, fraze și hashtag-uri abuzive. Cercetătorii au descoperit astfel că Osaka a primit peste 32.400 de mesaje jignitoare.
Roland Garros
Amanda Anisimova, victorie muncită cu Naomi Osaka! Japoneza, OUT în primul tur de la Roland Garros
23/05/2022 LA 10:48
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35