În vârstă de 22 de ani, Naomi Osaka a făcut un apel pe rețelele de socializare în numele comunității asiatice, cerându-le oamenilor din toată lumea, cu precădere Președintelui american Donald Trump, să înceteze cu acuzele și pedepsele pentru oamenii din Asia, doar pe motiv că pandemia de coronavirus a început la Wuhan, în China.
Osaka este una dintre vocile influente care a susținut atât comunitatea asiatică, dar și cea a oamenilor de culoare, în aceste vremuri tulburi în care tot mai multe nereguli par a ieși la iveală la nivel mondial. De altfel, Naomi Osaka a ieșit pe străzi alături de americani și a protestat în urma morții lui George Floyd, bărbat de culoare executat în stradă de un echipaj de poliție din Minneapolis.

Naomi Osaka, apel în numele comunității asiatice

Australian Open
Meci incredibil la Australian Open 2022: s-a calificat în turul 2 cu o singură lovitură câștigătoare
ACUM 7 ORE
Printre cei mai mari critici ai poporului asiatic în contextul pandemiei de coronavirus este Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii. Acesta din urmă a transmis mai multe mesaje prin care-i acuza pe chinezi pentru "incompetență": "incompetenţa Chinei nimic altceva, este ceea ce a provocat această crimă mondială în masa! O pot numi kung flu (flu = răceală/grupă)", a transmis Trump.
Naomi Osaka are reședința la Fort Lauderdale, în Florida, însă mama este japoneză, în timp ce tatăl ei este haitian. Ea, deși locuiește în Statele Unite ale Americii, reprezintă Japonia. Ea a transmis un mesaj clar în spațiul public după toate acuzele la adresa asiaticilor: "Dar... ascultați-mă. Opriți-vă din a da vina pe comunitatea asiatică în legătură cu COVID", a scris Naomi Osaka pe contul personal de Twitter.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
ACUM 12 ORE
Australian Open
Naomi Osaka merge în turul 2 la Australian Open 2022, după victoria cu Osorio Serrano
ACUM 16 ORE