Japoneza Naomi Osaka, ocupanta locului 3 WTA, câştigătoare a titlului de la US Open, s-a retras de la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros, din cauza unor probleme musculare. Sportiva din Japonia a cucerit săptămâna trecută al treilea ei titlu de Grand Slam din carieră, după ce a revenit fantastic în finala disputată în compania Victoriei Azarenka la Flushing Meadows.
"Nu voi putea juca la French Open anul acesta. Am încă probleme la ischiogambieri, astfel că nu voi avea suficient timp să mă pregătesc pentru zgură. Aceste două turnee au fost prea apropiate unul de altul pentru mine", a precizat tripla campioană de Grand Slam pe rețelele de socializare. Cel mai probabil, pe lângă problemele musculare pe care le-a acuzat, nipona nu a vrut să forțeze și să facă trecerea bruscă de la hard la zgură.

Naomi Osaka, forfait de la Roland Garros

Roland Garros
Pliskova, ironie "pe față" pentru Osaka, după ce nipona a zis că nu e motivată să joace la Wimbledon
26/05/2022 LA 10:19
Anul acesta, între US Open şi Roland Garros este o pauză de doar două săptămâni, după ce turneul major de la Paris a fost amânat până la sfârşitul lunii septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a oprit circuitul profesionist de tenis timp de patru luni.
În cazul unor jucători şi jucătoare, precum Osaka, pauza a fost chiar de şase luni, japoneza revenind în competiţie abia la sfârşitul lunii august, cu ocazia turneului de la Cincinnati, mutat în "bula" de la Flushing Meadows, care a găzduit apoi şi US Open. Turneul de la Roland Garros se va desfăşura în perioada 21 septembrie - 11 octombrie, în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
23/05/2022 LA 13:20
Roland Garros
Amanda Anisimova, victorie muncită cu Naomi Osaka! Japoneza, OUT în primul tur de la Roland Garros
23/05/2022 LA 10:48