Nu demult, Maria Sharapova a stârnit o mare controversă când a declarat: "nu am fost niciodată (n.r. - în WTA) aici pentru a-mi face prietene." A fost considerată arogantă.
Sharapova a fost, de la început, o jucătoare setată pe succes și nu a ezitat să admită că nu are prietene în circuitul feminin. Asta a constat-o în momentul în care a explodat scandalul Meldonium, pe ea, o jucătoare mereu extrem de competitivă, care s-a afirmat devreme, a ținut întotdeauna prima pagină în presă și a fost un magnet pentru sponsori, devenind totodată idolul multor fani ai tenisului - inclusiv pentru un număr important de fete care s-au apucat de tenis. Ea a devenit celebră pentru "răutatea" sa - un termen care din ce în ce mai mult a devenit sinonim cu succesul în sport, ca o resursă importantă în depășirea obstacolelor, atingerea obiectivelor și dominarea mentală a adversarilor.
Naomi Osaka a făcut, recent, o declarație similară, recunoscând că nu are prietene în circuit, notează publicația Essentially Sports.
Australian Open
Australian Open: Shapovalov i-a luat setul 3 lui Nadal după o lovitură fabuloasă
ACUM 3 MINUTE

Mărturisirea sinceră a lui Naomi Osaka

Naomi Osaka este recunoscută pentru timiditatea ei, iar de multe ori surprinde la conferințele de presă cu reacții comic-stângace. La 23 de ani, ea este în acest moment cea mai bine plătită femeie din sportul mondial, potrivit Forbes, devansând-o chiar și pe Serena Williams. Osaka a câștigat trei titluri de Grand Slam în ultimii trei ani (US Open 2018 și 2020, Australian Open 2019) și a petrecut 25 de săptămâni în fotoliul de lider mondial.
Iar în 2020, a devenit o voce-etalon în lupta contra-rasismului în sportul mondial, după ce la US Open a purtat pe teren șapte măști diferite având inscripționate numele unor victime de culoare ale unor acte de violență.
Naomi Osaka a recunoscut recent, într-un dialog relaxat cu Rich Kleiman, manager starului baschetului american Kevin Durant, că nu are nicio prietenă în circuit. "Nu pot vorbi în numele colegelor mele, însă eu nu prea am prietene în circuit. Nu este nimic intenționat, însă simt că sunt atât de ocupată și parcă doar intru și ies din vestiarul ăla. Știu că alții au prieteni, chiar printre cei care joacă tenis, dar în același timp mulți simt că nu îți dorești nimic altceva decât să câștigi turneul ăla. Așa că, oarecum, îți spui - nu vreau să mă apropii prea mult de celelalte! Poate că vorbesc prostii, nu știu..."
Australian Open
Mesajul impresionat al Simonei Halep, la plecarea din Australia
ACUM 15 MINUTE
Australian Open
Australian Open: Backhand fantastic reuşit de Nadal, în sfertul cu Shapovalov
ACUM 41 MINUTE