După o eliminare prematură de la Indian Wells, Naomi Osaka a reușit un turneu mult mai bun la Miami. Japoneza de 24 de ani a ajuns până în finala turneului de la Miami, acolo unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek.
Osaka coborâse până pe locul 77 în clasamentul WTA, după ce a ratat mai multe turnee în 2021. Cu toate acestea, parcursul bun din Florida a făcut ca aceasta să urce în clasament, fiind pe locul 35 în ierarhia WTA începând de astăzi.
Acum, după turneul de la Miami, Osaka își îndreaptă atenția către sezonul de zgură, suprafață pe care nu a înregistrat rezultate deosebite până acum. La Roland Garros, Grand Slamul care se desfășoară pe zgură, Osaka nu a reușit să treacă niciodată de turul al treilea.
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM 4 MINUTE
Citește și:

Naomi Osaka: "Trebuie să continui să învăț"

Începând cu acest an, Osaka vrea să își îmbunătățească jocul pe zgură și iarbă. În ceea ce privește zgura, fosta campioană de la Australian Open și US Open va studia mai multe videoclipuri cu Rafael Nadal, cel mai bun jucător pe zgură din istorie:
"Mă voi uita la multe videoclipuri cu Nadal pentru a vedea cum se mișcă pe teren. Încă sunt o studentă și trebuie să continui să învăț, zgura și iarba sunt ceva ce vreau să îmbunătățesc anul acesta. Așa că sunt dispusă să fac orice pentru a avea rezultate bune. Nu că rezultatele reprezintă totul, dar chiar vreau să mă descurc.
Nu sunt vreo expertă pe zgură, dar simt că dacă îmi voi îmbunătăți deplasarea pe teren, atunci aș fi destul de bună. Am crescut pe zgură verde, pentru că sunt de aici (n.r. Florida), așa că nu ar trebui să fie un lucru străin pentru mine.
Știu că anul trecut la Madrid a câștigat Sabalenka, așa că ar trebui să fie oportunități și pentru mine. Cred că tot ce trebuie să fac este să mă concentrez pe faptul că fiecare meci va fi o bătălie", a declarat Osaka, potrivit tennishead.net.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Rezumatul partidei Djokovic - Van Rijthoven! sârbul a pierdut set, dar s-a impus destul de lejer
ACUM O ORĂ