Naomi Osaka, locul 9 în clasamentul mondial, rămâne neînvinsă în semifinalele turneelor de Mare Șlem. Sportiva din Japonia s-a impus într-o partidă care a stat sub semnul echilibrului până în fazele avansate ale setului decisiv, reușind să fructifice prima minge de break pe care și-a procurat-o în partidă, pe fondul unei ușoare scăderi în joc a americancei.
Semifinala dintre Naomi Osaka și Jennifer Brady a oferit tenis de înalt nivel calitativ, lovituri frumoase, puternice, impresionând prin siguranța pe care ambele au degajat-o pe serviciu. La finalul partidei, a fost egalitate perfectă la numărul de lovituri câștigătoare (câte 35), japoneza având însă mai puține greșeli neforțate (17 la 25).
Primul set dintre Osaka și Brady a avansat natural spre tie-break, în condițiile în care nipona a pierdut un singur punct în spatele primului serviciu. Brady a fost totuși cea care și-a procurat unica minge de break, în game-ul cu numărul șapte, însă nu a putut capitaliza, chiar dacă Osaka a jucat cu serviciul doi. Americanca a resimțit însă presiunea în tie-break, în timp ce, de partea cealaltă, Osaka a jucat perfect această secvență, a reușit să câștige punct la retur din start - după un schimb prelungit de mingi, iar jocul lui Brady s-a prăbușit de acolo, unicul punct reușit de ea fiind un as de 179 km/h.
Roland Garros
Carlos Alcaraz, avertisment clar pentru Djokovic și Nadal înainte de Roland Garros: "Sunt pregătit!"
ACUM 23 MINUTE
Brady s-a regrupat însă excelent și, livrând cu multă lejeritate lovituri câștigătoare, a avansat ferm în game-urile proprii în setul secund, deși frecvența primei mingi a coborât dramatic, la 40% și chiar aproape de 30%. Cheia setului doi a stat în faptul că americanca și-a îmbunățit mult calitatea returului, reușind să pună în teren 65% dintre retururi, față de doar 45% în primul set. De asemenea, americanca a atacat mai decis și mai des la fileu, iar jocul ei în cel mai important moment al setului a fost perfect, rezistând mai bine decât Osaka într-un raliu de 18 lovituri, devenit la momentul respectiv cel mai lung al meciului, pentru a converti mingea de break. În setul doi a fost egalitate perfectă atât la lovituri câștigătoare (8-8), cât și la greșeli neforțate (5-5), Brady cedând doar cinci puncte în spatele primului serviciu.
Setul decisiv a adus însă o ușoară scădere în ritmul susținut al americancei, iar diferența dintre lejeritatea cu care și-a fructificat serviciul Osaka și problemele avute de Brady în fiecare tură pe lansare s-a materializat în avantajul decisiv pe tabelă în game-ul cu numărul patru.
Gonet Geneva Open
Daniil Medvedev, OUT în optimile de finală la Geneva. Gasquet, victorie în minimum de seturi
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM 2 ORE